Olet täällä

Fasaani

Fasaanin ruhossa on erittäin vähän rasvaa ja paljon proteiinia. Siksi se on erityisesti alkuvaiheen ravintoainevaatimustensa suhteen vaativampi kuin sorsa, ankka tai hanhi. Fasaaneja ruokitaankin noin kuuden viikon ikään saakka kalkkunoiden alkukasvatukseen tarkoitetulla rehulla, Iso-Punaheltta 1. Rehussa on korkea valkuais- ja aminohappopitoisuus. Vakiorehussa on mukana kokkidiostaatti, mutta iso tilaus tehdään myös ilman kokkidiostaattia. Vähitellen täysrehun joukkoon lisätään viljaa.

Loppuvaiheen viljalla täydennettäväksi täysrehuksi käy esimerkiksi Iso-Punaheltta 3 -rehu. 16 viikon iästä alkaen viljan osuus voi olla puolet rehuannoksesta.

Munintaan soveltuvat kalkkunoiden rakeinen haudontarehu tai muniville kanoille tarkoitettu, rihlaolomuotoinen Balans Punaheltta -täysrehu. Jälkimmäisen rehun kalsiumpitoisuus on korkeahko lintujen tarpeeseen nähden. Munintarehuun siirrytään vähintaan kaksi viikkoa ennen muninnan alkua. Kuitenkin, jos lintuja on tarvetta kunnostaa, munintarehun käyttö aloitetaan jo noin kuukausi ennen munintakauden alkua.

Punaheltta-rehujen tuotetiedot.

Otsikko: 

Samankaltaista sisältöä