Olet täällä

Hanhi

Hanhi kasvaa kotieläiminä pidettävistä linnuista ehdottomasti nopeiten. Se kuitenkin rasvoittuu helposti, mikä on todennäköisesti syy siihen, ettei sen kasvatus ole kovin laajaa. Höyhenpuvun kehittymisen jälkeen ja ulkolämpötilan ollessa nollan yläpuolella, hanhet voivat viettää suuren osan ajastaan ulkona.

Hanhien alkukasvatukseen (0-4 vk) käy Pikku-Punaheltta-täysrehulla. Viidennestä ikäviikosta eteenpäin linnut ruokitaan mureisella Kasvatus-Punaheltta -rehulla tai jos haluaa maksimoida kasvun, rehuksi soveltuu kalkkunan kasvatukseen tarkoitettu rakeinen Iso-Punaheltta 4-rehu. Täysrehuruokinnan ohella lintujen annetaan laiduntaa. Hanhella on muihin lintuihin verrattuna suunnaton syöntikyky. Se pystyy syömään suuren määrän ruohoa ja saamaan siitä merkittävän osan tarvitsemastaan energiasta.

Loppukasvatuskauden ajan (viimeiset 10 päivää) linnut on hyvä ruokkia pelkällä täysrehulla, jotta sulkapeite olisi teurastettaessa mahdollisimman hyvä ja pikkusulkia olisi vähän. Tämä helpottaa höyhennystä.

Lemmikkihanhia voi laitumen ohella ruokkia myös tiiviste-viljaseoksella (Tiiviste-Punaheltta Multi-Mixiä10-15%, poikaskalkkia 1%, loput viljaa, josta osa kokonaisina jyvinä) noin 100 g/lintu per päivä. Vilja voi olla kauraa ja ohraa. Talvella tiiviste-vilja-kalkkiseoksen annostusta nostetaan noin 250 grammaan/pv. Lemmikkilintujen ruokinnassa on varottava yliruokintaa, jotta linnut pysyisivät hyväkuntoisina monta vuotta. Ruohon ja jyvien hyväksikäyttöä tehostaa sorananto (1 kg/100 hanhea/viikko).

Munintakauden rehuksi soveltuu kalkkunoiden haudontarehu. Munankuoren laadun kannalta rehussa oleva kalkki riittää, eikä erillistä kalkkilisää välttämättä tarvita.

Punaheltta-rehujen tuotetiedot

Otsikko: 

Samankaltaista sisältöä