Olet täällä

Kanojen ruokinta

Kanoille räätälöidyt rehuratkaisut syntyvät pitkäjänteisestä kehitystyöstä

Suomen Rehun tuotekehitys- ja tutkimustoiminta ovat vuosikymmenien ajan tuoneet kanojen ruokintaan useita merkittäviä innovaatioita ja ratkaisuja. Ruuansulatuskanavan oikea toiminta ja eläinten terveys ovat aina olleet avainasemassa Suomen Rehun tuotekehitystyössä hyvien tuotantotulosten rinnalla.

Kanarehujen Rihla-olomuoto syntyi tarjoamaan kanan ruuansulatuskanavan fysiologiselle toiminnalle tärkeää karkeaa materiaalia. Karkea rehumateriaali viipyy lihasmahassa pitempään, jolloin rehun viipymäaika myös kuvussa ja rauhasmahassa pitenee. Näin maitohappokäyminen kuvussa ja ruuansulatusnesteet rauhasmahassa ehtivät vaikuttaa rehuun pitempään. Pitkä viipymäaika ja alentunut pH parantavat rehun sulavuutta. Myöhemmin esitelty KokojyväkonseptiTM muutti rehun olomuotoa edelleen kanan ruuansulatukselle paremmin sopivaksi.

Suomen Rehu oli uranuurtaja myös rehuentsyymien kehityksessä. Rehuentsyymit pilkkovat rehuraaka-aineiden kuitupitoisia solunseinämiä, joita lintu itse ei pysty sulattamaan, jolloin ravintoaineet vapautuvat eläimen käyttöön. Rehuentsyymien ansiosta ruokasulan viskositeetti pienenee ja ravintoaineiden imeytyminen tehostuu, tämä ylläpitää myös hyvää pehkun ja kanalailman laatua. Nykyään rehuentsyymit kuuluvat itsestään selvästi siipikarjan rehuihin.

Progut® on Suomen Rehun ainutlaatuinen hiivavalmiste suolistoterveyden tukemiseen. Progut®in edulliset vaikutukset on todennettu useissa tutkimuksissa ja käytännössäkin havaittu. Progut® muokkaa suolistomikrobiston koostumusta parantaen hyvien bakteerien elinoloja. Lisäksi Progut® tukee eläimen omaa vastustuskykyä lisäämällä vasta-ainetuotantoa ja immuunisolujen määrää ruuansulatuskanavassa. Oikea suolistomikrobitasapaino tukee paitsi terveyttä, myös hyvää tuotantotasoa.

Munintakauden tasaenerginen ruokinta mullisti kanojen vaiheruokinnan vanhat ”totuudet”. Tasaenergian ansiosta rehunkulutus pysyy pienempänä myös munintakauden lopussa. Rehua kuluu vähemmän ja munan koon säätely on helpompaa. Munan kokoon vaikutetaan rehun valkuaisen ja tiettyjen aminohappojen määrällä. Tasaenergia-ruokinnan tuloksena on enemmän tasakokoisia munia.

Räätälöidyt täysrehut untuvikosta loppumunintaan

Suomen Rehun uusi Punaheltta Paras täysrehuohjelma lanseerattiin 1.2.2012. Punaheltta Paras täysrehuohjelmaan kuuluu poikasrehu, kaksi kasvatusrehua, esimunintarehu ja seitsemän munintarehua. Suurimmat muutokset aiempaan munintakauden nelirehuohjelmaan ovat pitkään korkeana pysyvän munantuotannon tarpeisiin suunnitellut, tuotantohuipun jälkeen käytettävät rehut ja mahdollisuus rehujen räätälöintiin erilaisin lisävarustein. Esimerkiksi lattiakanaloissa aktiiviseen elämään tarvittavaa lisäenergiaa saadaan kasviöljystä. Progut® tukee tarvittaessa kanojen vastustuskykyä ja Kanakivennäinen turvaa tärkeiden vitamiinien ja kivennäisaineiden saannin ja hyvän kuoren laadun myös pienellä rehunkulutuksella.

Otsikko: 

Samankaltaista sisältöä