Olet täällä

Pyöröpaalain

Pyöröpaalaukseen suositellaan silppuavaa paalainta. Silppuavilla paalaimilla saadaan tehtyä tiukempia ja ryhdikkäämpiä paaleja. Säännölliset ja tiukat paalit säilyttävät ryhtinsä ja ilmatiiviyden. Rehupaalarissa suositellaan käytettäväksi verkkosidontaa. Rehun laadun kannalta on eduksi riittävä esikuivaus, tavoitteena 35–45 % ka-pitoisuus. Liian märkänä korjattuun rehuun jää puristenestettä ja rehu jäätyy talvella, lisäksi virhekäymisen riski kasvaa. Toisaalta liian kuiva rehu homehtuu herkästi.

Käärinnässä käytetään laadukasta uv-suojattua muovia. Valkoinen muovi ei lämpene auringon vaikutuksesta. Käärintään suositellaan käytettäväksi 6-8 kerrosta muovia. Paalit tulisi kääriä viimeistään kahden tunnin kuluessa paalauksesta.Kiedottujen paalien siirtelyä vältetään, varastopaikka suojataan esim. verkolla linnuilta ja muilta eläimiltä ja paaleja tarkkaillaan varastoinnin aikana.

Säilöntäaineeksi pyöröpaalaukseen soveltuu erityisen hyvin syövyttämättömäksi luokiteltu AIV Nova Se. Se on hellävarainen käyttäjälle ja koneille, mutta säilöö rehun tehokkaasti. Myös muut AIV-tuotteet soveltuvat paalaukseen. Säilöntäainetta annostellaan 3-4 litraa paalia kohden.

Säilöntäaineen annosteluun soveltuu hyvin 30 litran kannut tai 200 litran tynnyrit. Säilöntäaineen annosteluun pumppu- tai kalvopumppuhapotin.

Paalien painon vaihtelua kuiva-aineen mukaan.

Lähdeaineisto: MTT/Jokioinen Pyöröpaalikokeet 1998-2000

Silppuavat paalaimet vastateriä  14-23 kpl

Samankaltaista sisältöä