05.09.14

Tee nyt Matrigon-ruiskutus kuminalle

Lähipäiviksi ennustetut lämpöiset säät suosivat saunakukan sekä ohdakkeen ja valvatin torjuntaa kuminasta Matrigon 72 SG -valmisteella.

Lähipäiviksi ennustetut lämpöiset säät suosivat saunakukan sekä ohdakkeen ja valvatin torjuntaa kuminasta Matrigon 72 SG -valmisteella.

Näin järkyttäviä saunakukkakasvustoja esiintyi kuminapellossa viime kesänä.
Erityisesti saunakukan hävittämiseen kannattaa panostaa, koska tänä vuonna saunakukan laaja esiintyminen on lisännyt rikkakasvin siemenpankkia. Elokuun runsaiden sateiden aikana maahan varisseet saunakukan siemenet ovat itäneet hyvin. Jos torjuntaa ei tehdä, ensi vuonna kuminakasvustot ovat suurten saunakukkien hallinnassa. Myös tänä vuonna perustetut uudet kuminakasvustot kannattaa tarkistaa mahdollisista saunakukista. Matrigon ruiskutuksessa uusissa kuminan taimissa tulee olla 7 lehteä. Tätä pienemmät taimet saattavat kuolla
ruiskutuksesta.

Ruiskuta Matrigon aamu -tai iltapäivällä kun lämpötilaon mahdollisimman korkea. Aurinkoinen sää on eduksi.
Matrigonin käyttömäärä on 110-140 g/ha. Silwet Gold -kiinnitteen (1 dl/ha) lisäämisestä mukaan on saatu hyviä kokemuksia erityisesti haastavimmissa torjuntaolosuhteissa.

Kuminan puinnissa maahan varisseet saunakukan siemenet ovat elokuun sateissa itäneet ja taimettuneet hyvin. Nyt ne saa torjuttua hyvin Matrigon ruiskutuksella. Kuva Somerolta 3.9.2014.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja