Olet täällä

Kumina jo vauhdikkaassa kasvussa

Kuminan perustamisvuonna rikkakasvien torjunta tulee nähdä tärkeänä investointina tuleville satovuosille. Kun rikkakasvit saadaan hyvin hallittua, ei yleensä enää satovuosien keväinä rikkatorjuntaa tarvitse tehdä.

Kylvövuonna hyvin kehittynyt kumina lähteen ensimmäisen satovuoden keväänä jo aikaisessa vaiheessa terhakkaaseen kasvuun. Maassa iso paalujuuri antaa uusille kehittyville lehdille kasvuvauhtia hyvin viileissäkin kasvuoloissa.

Perustamisvuonna rikkakasvien torjuntaan tulee panostaa ruiskutusohjelmilla, joista ensimmäinen tehdään juuri ennen kuminan taimettumista, toinen kuminan 2-3 -lehtivaiheessa ja erityisesti saunakukkaongelmapelloissa vielä kolmas kerta myöhemmin.

Jos lohkolla esiintyy myös juolavehnä- tai hukkakauraongelmaa, heinämäiset rikkakasvit saadaan hyvin torjuttua Targa Super 2,0 l/ha + SitoPlus kiinnite 0,2 l/ha. Tarvittaessa loppukesällä voidaan vielä tuhota saunakukkaa, ohdaketta ja valvattia Matrigon 72 SG- valmisteella.

Viime kesänä suorakylvettyyn viljan sänkeen perustettu kumina oli Halikossa 17.4.2015 jo vauhdikkaassa kasvussa. Kylvövuonna lohkolta rikkakasvit torjuttiin kolmeen kertaan suositelluilla ruiskutusohjelmilla;

  1. glyfosaatti+ Fenix
  2. Fenix + Goltix + Lentagran
  3. Fenix + Goltix + Lentagran

Nyt kasvutilanne näyttää hyvältä, eikä rikkakasviongelmia ole. Viljavuustutkimuksen perusteella pellossa on boorin puutetta, ja siksi kuminan kukkimiselle ja pölyttymiselle tärkeää hiventä annetaan Boron 150 lehtilannoiteruiskutuksella toukokuun puolivälin paikkeilla.

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä