Olet täällä

Kuivan kasvukauden kuminat valmistuvat vauhdilla

Kuminalohkojen väritys on muuttunut vaaleanruskeaksi, kuminan siemenet valmistuvat puintikuntoon parin viikon kuluessa. Aikaisimmat lohkot päästään puimaan jo tätä ennen.

Kuminalohkojen väritys on muuttunut vaaleanruskeaksi, kuminan siemenet valmistuvat puintikuntoon parin viikon kuluessa. Aikaisimmat lohkot päästään puimaan jo tätä ennen.

Vielä on hetki aikaa varmistaa sadonkorjuukaluston ja kuivurin kunto. Muista tarkistaa myös kosteusmittarin toimivuus. Sadonkorjuussa tulee kaikin tavoin varmistaa, ettei kuminan pellolta tuleva laatu heikkene.

Kuivan kasvukauden ja helteisten viime päivien vuoksi kannattaa kuminan kypsymistä tarkkailla erityisen huolellisesti. Tällä hetkellä kuminalohkot näyttävät vielä aika kirjavilta mutta väritys tulee nopeasti muuttumaan paahteisen tummanruskeaksi. 

Aikaiset ja herkästi siemeniään varistavat lajikkeet, Niederdeutscher ja Konzcewicki, joudutaan puimaan niin varhain, että sadon joukkoon jää aina vihreitä siemeniä. Ne jälkituleentuvat kuivauksen yhteydessä.

Recordin, Sylvian ja Prochanin lajikeominaisuuksissa on todettu näiden olevan myöhemmin valmistuvia ja selvästi vähemmän varistavia. Peltohavainnot parilta viime päivältä osoittavat kuitenkin, että nämäkin lajikkeet reagoivat nyt sääolosuhteisiin odottamattomalla tavalla. Ainakin Recordin ja Sylvian jo valmistuneet siemenet irtoavat jo nyt helposti, joten näidenkin sadonkorjuu on jo lähellä.

Lue lisää kuminan sadonkorjuusta Trans Farmin Kuminanviljelyoppaasta.

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä