Olet täällä

Kuminan viljelysopimukset vuodelle 2021!

Kuminan hinta nousee!

Iloisia uutisia kuminahorisontista: kuminan hinta nousee! Hinta alkoi nousta jo syksyllä, koska kuminasadosta ei tullut parasta mahdollista, ei Suomessa eikä muuallakaan maailmassa. Tämä merkitsee sitä, että kuminan markkina alkaa jälleen palautua tasapainoon. Siksi kumina voi olla vahva vaihtoehto, kun pohditaan viljelysuunnitelmia vuodelle 2021.

Minkälainen kuminavuodesta 2020 tuli?

Vuoden 2020 sato oli pienempi kuin edellisvuonna. Syitä tähän voidaan tiivistää seuraavasti:

  • Vaikeudet kuminan kylvön jälkeisessä kasvuunlähdössä kesällä 2019, koska sää heinäkuussa oli kuiva.
  • Kesää seurasi vaikea talvi, mikä aiheutti kuminalle osittain roustevaurioita ja merkitsi sitä, että se talvehti huonosti.
  • Erittäin lämmin ja kuiva sää kesäkuussa häiritsi siementen muodostumista ja aiheutti tyhjiä siemeniä.

Viljelysopimuksen teko uudistuu

Nyt syksystä alkaen Caraway Finland Oy uudistaa kuminan viljelysopimuksen. Nettisivullamme osoitteessa www.carawayfinland.fi tulemme avaamaan niin kutsutun extranet-toiminnon, jonka nimi on Viljelynetti. Sen avulla sopimusviljelijämme voi tehdä viljelysopimuksen vuodelle 2021 verkossa, mutta myös tarkistaa aiemmat tiedot meillä punnituista kuminamääristä sekä tehdyistä tarvikehankinnoista. Toivomme, että uusi järjestelmä tekee sopimuksen tekemisen aikaisempaa joustavammaksi.

Jos aiheen tiimoilta ilmenee kysymyksiä tai tarvitset muuta apua, voit soittaa Caraway Finlandille, puh 06-224 3660.

 

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä