Olet täällä

E-laskut maatalouskirjanpidossa

Kysymys: 

Näin veroilmoituksen ollessa ajankohtainen, olisi hyvä saada selkeä tieto siihen, miten noiden E-laskujen kanssa pitää pelata. Verottajan ohjeita tulkitessani tulin siihen tulokseen, että pakkohan nuo on tulostaa kirjanpitoon. Aika monelle laskulla pitää kuitenkin tehdä omia merkintöjä, esim. jaottelua eri tileille. Tiliotteesta tulee melko sotkuinen, jos siihen tekee ylimääräisiä merkintöjä.
Jostakin luin, että laskut pitää tallettaa vaikka muistitikulle tuolta pankin tiedostoista, jolloin ne voisi tarvittaessa (pyydettäessä) tulostaa. Sen verran olen kai tumpelo tietokoneen kanssa, että totesin tulostamisen helpommaksi (vaikka se on erittäin hidasta).
Paperia kuluu tulostukseen moninkertainen määrä verrattuna siihen, että laskut tulisivat paperisina. E-laskun maksaminen on toki nopeaa, mutta se nopeus haihtuu heti, kun laskut muuttuvat tositteiksi.
Olen alkanut katua sitä, että tuli pari vuotta sitten innostuttua tuosta E-laskusta. Olisiko noiden käsittelyyn jokin hyvä neuvo, vain rupeanko peruuttamaan E-laskuja.

Ke, 14. tammikuu 2015.
Vastaus: 

Hei

Lähitulevaisuudessa sähköinen arkistointi tulee varmasti helpottamaan ja auttamaan tässä ongelmassa.

Mutta itsekin olen päätynyt vielä tällä hetkellä tulostamaan ja mapittamaan nuo sähköiset laskut paperiversioina

Vastauksen antoi: Jari Nevavuori, Wakka tuotepäällikkö /ProAgria Maatalouden Laskentakeskus Oy

Pe, 16. tammikuu 2015.

Kommentit