Olet täällä

Pelto- ohdakkeen torjunta

Kysymys: 

Mikä on varmin aine tiistelin torjuntaan,entä nokkosen torjuntaan? Voiko käyttää seoksena esim.MCPA:n kanssa?

To, 28. toukokuu 2015.
Vastaus: 

Hei

Pelto-ohdake on monivuotinen rikkakasvi, joka lisääntyy pääasiallisesti maassa olevasta juuristosta. Sen juuret ovat maassa keskimäärin noin 30 cm syvyydessä, mutta voivat joskus ulottua jopa kahden metrin syvyyteen. Torjunnassa on oleellisinta, että torjuntakäsittely tehdään vasta kun kasvin juuriston vararavinto on vähäisimmillään. Tästä syystä paras teho pelto-ohdakkeen juuristoon saadaan, kun siinä on ruiskutushetkellä 7-9 lehteä.
Viljakasveilta pelto-ohdakkeen torjuntaan saadaan paras tulos Ariane S valmisteella, käyttömäärä 2,5 l/ha. Ruiskutushetkellä lämmin sää varmistaa hyvän tehon. Helteisen sään vallitessa suositeltavin ruiskutusaika on aikainen aamu, auringonnoususta alkaen. Aamukaste on torjunnan kannalta vain hyväksi.

Rypsiltä ja rapsilta ohdaketta voi torjua Matrigon 72 SG:llä, käyttömäärällä 165 g/ha. Samalla valmisteella myös kuminalta kylvövuoden syksyllä tai satovuonna sadonkorjuun jälkeen.

Nokkosen torjunta on pelto-ohdakettakin haastavampaa. Viljakasveilla nokkosta parhaiten kurittaa myös Ariane S, käyttömäärällä 2 l/ha.

Vastauksen antoi: Lasse Matikainen / Berner

Pe, 29. toukokuu 2015.

Kommentit

Anonymous

Jos on joku keino tiistelin torjuntaa,niin kertokaa se !