Olet täällä

Sokerijuurikkaan kierrossa kumina tai syysrapsi

Kysymys: 

Miten sokerijuurikaskiertoon soveltuu kuminan tai syysrapsin vijely, ettei näistä kasveista tule rikkakasvia juurikkaan ollessä viljelykierrossa? Kevätrapsissakin pitää kohtalaista safari määrää, jotta ne kuolevat.

Su, 22. marraskuu 2015.
Vastaus: 

Hei

Kumina ja syysrapsi soveltuvat kohtalaisesti sokerijuurikaskiertoon, vaikka niiden torjunta juurikaskasvustosta saattaa olla haasteellista. Safaria voi joutua käyttämään kaikissa rikkaruiskutuksissa ja varsinkin ensimmäisen ruiskutuksen tarpeeksi aikainen ajoitus on ratkaisevaa. Huolellinen kyntö kuorimia tai esiauroja käyttäen voi vähentää rapsin / kuminan määrää, mikäli ne ovat juurikkaan esikasveina. Myös syksyllä tehtävä glyfosaattiruiskutus on lähes välttämätön.

Vastauksen antoi: Petri Suvanto / Sucros

Ti, 24. marraskuu 2015.

Kommentit