Olet täällä

Maanparannuskasvi

Kysymys: 

Olen tuolla ajellessani havainnut tuollaista valko/sini violetti kukkaista kasvia ,on moni haarainen,kasvattaa siemen palkoja runsaasti ,vahva paksu runko ,pääjuuri vaalean keltainen kuin porkkana,nopea kasvuinen.Joten onko kyseessä maanparannus kasvi vai viljely kasvi.koetan laittaa liitteeksi kuvan.

Su, 10. syyskuu 2017.
Vastaus: 

Tässä vastaus Viljelijän Bernerin kasvinsuojeluasiantuntijoilta:

Kasvusto muistuttaa virnaa, mutta paalujuuristo ei. Ei ole aivan varmaa, mutta kuvan tunnusmerkkien perusteella voisi olla Volganmesikkä (Melilotus wolgicus). Volganmesikällä on paalujuuri, lituja ja noin metrin korkuinen.

Jos voit toimittaa tarkemman kuvan liduista ja kukista, niin vastauksesta saisi perustellumman ja varmemman.

Vastauksen antoivat:
Matias Rönnqvist ja Lasse Matikainen,
Viljelijän Berner

 

 

Ke, 13. syyskuu 2017.

Kommentit