Olet täällä

Nurmen lannoitus

Kysymys: 

Hei. nyt kun on ollut tosi pitkään kuivaa ja säilörehu tuli tehtyä. Koska lannoitus on parasta antaa. Kylvää apulanta odottamaan sadetta? vaiko odottaa sateita ennen kuin kylvää? haihtuuko apulannan ravinteet jos ei sada tai tuleeko vioituksia? Virtsan pinta levitystä täytyy ilmeisesti odottaa sateisiin asti.

Ma, 11. kesäkuu 2018.
Vastaus: 

Lannoitus kannattaa tehdä heti niiton jälkeen. Kasvuston jäljiltä maassa on enemmän kosteutta kuin päivien kuluttua. Lannoiterakeesta ravinteet painuvat maahan yökasteen tai pienenkin sateen avulla. Vaikka pellolla näkyy valkeita rakeita, ottaessasi ne käteen, rae hajoaa pölyksi ja tuo pöly on kipsiä.

YaraBela ja YaraMila lannoitteiden typpi ei haihdu, urea sen sijaan haihtuu.

Jos on luvassa sade tuo virtsa kannattaa levittää juuri ennen sitä.

 

Vastaaja:

Anne Kerminen, Kehityspäällikkö, Yara Suomi

To, 14. kesäkuu 2018.

Kommentit