Olet täällä

Kilien maitojuotto

Kysymys: 

Hei! Olen jo jonkin aikaa harkinnut ottavani 2 vielä maitojuotossa olevaa kiliä. Mietin sitä ,että voiko kiliä juottaa ihan vauvojen tuttipullolla ja jos sellaisella juotan niin kuinka monta kertaa vuorokaudessa täytyy juottaa, jos aina yhden tuttipullollisen kerralla juotan? Entäs kuinka paljon juomarehu maito jauhetta on hyvä määrä sekoittaa tuollaiseen tuttipullolliseen (jos tuote olisi primo milk)? Täytyykö yöllä monta kertaa syöttää vai ei ollenkaan? Ja meinasin syöttää maito juoton aikana vain kauraa ja tarjolla olisi vapaasti saatavilla kivennäistä, vettä ja heinää, niin mikä olisi hyvä määrä kauraa? Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Pe, 06. huhtikuu 2018.
Vastaus: 

Vauvojen tuttipullo soveltuu varmaan ihan hyvin. Juomaa annetaan kerralla noin 5 % kilin painosta, tai niin paljon kuin se vapaaehtoisesti juo. Juottokertoja saa olla päivässä useita, ainakin 4. Luonnossa kilit toki juovat paljon useamminkin. Yöllä ei tarvitse herätä.

Vuohen maidon kuiva-ainepitoisuus on noin 14 %, vain hiukan lehmän maitoa korkeampi, joten suunnilleen sama juoman sekoitusohje sopii kuin vasikoille. Mittaa litra vettä ja lisää siihen 150 g jauhetta, ja vastaavassa suhteessa jos teet puoli annosta. Vesi saa olla noin 45-asteista, lämpimään veteen jauheet sekoittuvat parhaiten.

Kauraa saa olla tarjolla vapaasti, sen syönti kehittyy pikku hiljaa. Myös kivennäistä, vettä ja heinää on hyvä olla tarjolla vapaasti.

Primo Milkin valkuaispitoisuus on melkoisen korkea, joten ripulin välttämiseksi Primo Expert voisi olla suositeltava tuote.

Pirjo Hissa, Hankkijan kehityspäällikkö, nautarehut

Ti, 17. huhtikuu 2018.

Kommentit