Olet täällä

Ylivuotinen heinä

Kysymys: 

Laskeeko ylivuotisen muoviin pakatun heinän sokeriarvo? Heinä on hyvänlaatuista, pölyämätöntä ja maittavaa, mutta alkuperäinen sokeriarvo oli 240. Laskeeko arvo "iän myötä"?
T. Suomipolle

Ke, 16. syyskuu 2020.
Vastaus: 

Säilöheinäpaalissa tapahtuva käymisreaktio kuluttaa sokereita, sillä biologisen säilöntäaineen maitohappobakteerit käyttävät ravintoaineenaan kasvaakseen ja lisääntyäkseen sokereita. Myös ilman säilöntäaineita tehtäessä alkaa paalissa sokereita kuluttava käymisreaktio, mutta kasvavia kantoja ei voi kontrolloida. Käymisreaktio on valmis noin kahden kuukauden kuluessa paalauksesta ja tämän jälkeen heinän koostumus pysyy melko vakiona paalin avaamiseen asti. Tässä vaiheessa rehun sokeripitoisuuskaan ei enää laske.

Eli ylivuotinen heinä sisältää hyvin lähelle saman määrän sokereita kuin siinä on käymisprosessin valmistumisen jälkeen ollutkin.  

 

Vastuksen antoi:

Satu Yrjänen
Tuotekehityspäällikkö
Vilomix Finland Oy
 

To, 17. syyskuu 2020.

Kommentit