Olet täällä

verotus

Kysymys: 

Meillä on verotusyhtymä. Yhtymän yhdellä osakkaalla on myös toiminimi, joka harjoittaa metallitöitä. Työt tehdään myös maataloukäytössä olevassa verstastilasssa. Miten sähkömaksut tulisi eritellä veroilmoituksiin. Yksityistalouden olen kirjannut yhtenäistämisohjeiden mukaisesti.

Ma, 21. tammikuu 2013.
Vastaus: 

Hei

Maatalousverotuksessa noudatetaan kassaperiaatetta, eli tulot ja menot ovat sen vuoden tuloja ja menoja kun ne on saatu/maksettu. Maatalous lienee tässä tapauksessa maksanut koko sähkölaskun kun se on tullut maataloudelle. Maatalouden olisi sitten pitänyt laskuttaa toiminimeä sähkön käytöstä ja vielä viime vuoden puolella jos maatalous olisi halunnut "sähkötulot" viime vuoden puolella.

Kassaperiaatteen mukaan toimi kuitenkin mainiosti vielä myös se, että maatalous vähentää koko yritystoiminnan osuuden sähkölaskun viime vuoden verotuksessa ja nyt samalla laskuttaa toiminimeä sen sähkön käytöstä viime vuonna.

Vastauksen antoi: Holger Falck / OP Pohjola