Olet täällä

Homemyrkyt kuriin Homesiepparilla

Finlactic Oy on aloittanut kotimaisen HOMESIEPPARI-nimisen jauhemaisen tuotteen valmistuksen tilojen homeongelmien ratkaisemiseksi. Homesieppari sopii laaja-alaisesti kaikille tuotantoeläintiloille. Tuote koostuu rehusovelluksiin hyväksytyistä bentoniiteista. E-koodit 558 ja 558i. 

Bentoniitti on luonnon savea, joka  turpoaa vedessä ja muodostaa erittäin suuren ominaispinnan, jopa 400 -600 m²/g. Lisäksi vedessä bentoniitin pintaan syntyy positiivinen pintavaraus. Hometoksiinien poistajana bentoniitin toimintamekanismi perustuu juuri näihin kahteen edellä mainittuun ominaisuuteen. Sillä kun bentoniittia lisätään tyypillisesti 1-4 kg/1000 kg kuivaa rehua, niin tällöin liemirehun valmistuksessa bentoniitin pinta-alaksi muodostuu jopa 2.400.000 m² kuivaa rehutonnia kohti. Liemirehun sisältämässä vedessä olevat hometoksiinikemikaalit kiinnittyvät nyt tähän valtavaan tarjolla olevaan pintaan, jota kiinnittymistä tehostaa magneetin tavoin bentoniitin ja hometoksiinien vastakkaismerkkinen sähköinen varaus. Kiinnittymisen tapahduttua hometoksiineja sisältävä bentoniitti kulkeutuu eläimen ruoansulatusjärjestelmän läpi ja tulee ulos sonnan mukana.

Lisätietoja Homesiepparista ja muista tuotteistamme löydät kotisivuiltamme: www.finlactic.fi.

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä