Olet täällä

LYSIINI LAKTA-HAPOLLA lihaprosentti nousuun

Finlactic on tuonut markkinoille uuden edullisen LYSIINI LAKTA-HAPON (alk. 1,40 €/l sis. alv 14%). Tuote toimii liemirehun säilöntäaineena. Sen sisältämä lysiini kompensoi liemirehun valmistusprosessista johtuvia lysiinipitoisuuden vaihteluita. Koska LYSIINI LAKTA-HAPON annostelua voidaan ongelmitta muutella laajoissa rajoissa, tarjoaa tämä erinomaisen mahdollisuuden vaihdella lysiinin lisäystä liemirehusekoittajaan. LYSIINI LAKTA-HAPPO on valmistettu liuottamalla lysiiniä PEKONI LAKTA-HAPPOON 150 grammaa/litra.

Lysiinillä on merkittävä rooli sikojen kasvussa ja se vaikuttaa suuresti etenkin lihaprosenttiin. Luken ( ent. MTT) Maija Karhapään mukaan jonkun välttämättömän aminohapon  5% vajaus (n.0,5 grammaa ohjearvoa vähemmän) aiheuttaa jopa 15 g pienemmän päiväkasvun lihasikojen loppukasvatuksessa. Sikojen ruokintaoppaan (Raisio, 2011) mukaan esimerkiksi pelkällä viljalla ruokittaessa lysiini on ensimmäinen kasvua rajoittava aminohappo ja jo yhden gramman poikkeama (n.10 % vajaus) ihannelysiinitasosta heikentää lihasian päiväkasvua 30–50 g. Kokemusperäisenä tietona kerrotaan, että yksi gramma lisälysiiniä rehuyksikköä kohden tuottaa yhden prosenttiyksikön korkeamman lihaprosentin. Tämän lisäksi lysiinillä on huomattava positiivinen vaikutus emakoiden maidontuotantoon ja maidon rasvaprosenttiin.

Muista myös PEKONI LAKTA-OPTIMI, joka sisältää lysiinin lisäksi myös metioniinia ja treoniinia.

Lisätietoja tuotteistamme: www.finlactic.fi

Kommentit

Samankaltaista sisältöä