Olet täällä

Lisävitamiineja broilereille?

Broilereiden täysrehut sisältävät normaalitilanteessa riittävästi vitamiineja linnun tarpeisiin. Lisävitamiinien annosta voi kuitenkin olla hyötyä erityisesti seuraavissa tilanteissa.

1. Untuvikot ovat nuorista emoista ja pieniä.
Tutkimuksissa on todettu, että erityisesti biotiinia on nuorten emojen munissa jostakin syystä niukasti ja siitä johtuen untuvikkojenkin biotiinistatus on heikko. Xylitol Monivimin -liuosta annetaan kahtena ensimmäisenä päivänä 2,5 l/10 000 untuvikkoa/päivä untuvikkojen riittävän vitamiinistatuksen varmistamiseksi.
2. Erilaisissa stressitilanteissa
Esim. helteellä tai sairauksien (esim. kokkidioosi, sinisiipitauti) yhteydessä. Helteellä lisävitamiinejä annetään lähellä teurastusajankohtaa oleville linnuille. Anto aloitetaan jo hellettä edeltävänä päivänä. Vitamiiniliuosta annetaan joka päivä. Sopiva annostus Xylitol Monivimin -liuosta on 2 l/10 000 lintua/päivä.
3. Ruokinnassa käytetyn lisäviljan ollessa laadultaan heikkoa.
Vitamiinilisä annetaan juomaveteen sekoitettuna 5 ml/10 lintua/viikko (annostus Xylitol Monivimin -liuosta ), eli 5 litraa/10 000 lintua/viikko. Annoksen voi antaa myös kahdessa erässä/viikko.
4. Broileremoille munankuoren laadun varmistamiseksi.
Vitamiiniannostus (annostus Xylitol Monivimin -liuosta) 5 l/10 000 lintua/vk. Annetaan yhdessä tai kahdessa erässä.

Linnun kasvun fysiologiaa sivulle

Jäännösruskuaisen määrä sivulle

Samankaltaista sisältöä