Olet täällä

Jopa puolet lehmistä kärsii poikimisen jälkeen piilevästä ketoosista

Piilevä ketoosi lisää muiden sairauksien riskiä, huonontaa hedelmällisyyttä, tuotosta sekä kannattavuutta. Tuoreen tutkimuksen mukaan robottikarjoilla on suurempi riski ketoaineiden nousulle.  Ongelmaa voidaan vähentää Raisioagron uudella Aseto-Melli Energialiuoksella.

Piilevä ketoosi on merkittävä tiinehtymisvaikeuksien syy, kun veren glukoosi laskee ja ketoaineet nousevat. Lehmä tarvitsee poikimisen jälkeen nopeasti suuren määrän glukoosia.

Raisioagron uusi Aseto-Melli Energialiuos tehostaa robottilehmien glukoosin saantia estäen samalla piilevää ketoosia. Energialiuos sisältää tavanomaista enemmän propyleeniglykolia, joka on tehokkain veren glukoosin nostaja, kun syöntikyky on rajoittunut lypsykauden alussa.

Robotin nestemäisten energiarehujen tyypillinen ongelma on, että niissä on varsin vähän propyleeniglykolia. Vaikka melassi on maittavaa, ei se toimi ketoosin estäjänä.

Kokemusten mukaan Aseto-Melli Energialiuos on erittäin maittava, joten se toimii myös houkutusrehuna robotille. Liuoksen energia-arvo on peräti 18,2 MJ/kgka. Uutta liuosta on saatavana sekä 240 kg:n tynnyreissä että 1150 kg:n konteissa. Aseto-Melli Energialiuos on tilattavissa Raisioagron asiakkuusvastaavilta tai verkkokaupasta.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä