Olet täällä

Mitkä ihmeen polyfenolit?

lehmät

Polyfenolit ovat joukkoyhdisteitä, jotka sisältävät usean fenoliryhmän. Polyfenoleilla on antioksidanttinen vaikutus, kuten myös esimerkiksi E-vitamiinillä, C-vitamiinillä ja seleenillä kotieläinten ruokinnassa. Polyfenolit parantavat eläinten antioksidanttistatusta: eläimet kestävät paremmin vapaiden happiradikaalien vaikutuksia. Vapaita happiradikaaleja syntyy elimistössä aineenvaihdunnan seurauksena.

Normaalitilanteessa eläimen antioksidantit ja vapaat happiradikaalit ovat tasapainossa. Kuitenkin eläimelle stressaavissa tilanteissa, esimerkiksi korkean tuotoksen ja kuumuuden seurauksena, vapaiden radikaalien määrä nousee korkeaksi elimistössä. Tällöin vapaat radikaalit pääsevät rikkomaan rasvahapoista koostuvia solukalvoja ja siten häiritsemään solujen normaalitoimintaa.

 

 

Tavallisesti eläinten ruokintaan lisätään E- ja C-vitamiinia nostamaan antioksidanttien määrää ja siten turvaamaan eläimen soluja ja vastustuskykyä. Erilaisilla polyfenolivalmisteilla saavutetaan kuitenkin pienemmällä pitoisuudella korkea antioksidanttien määrä. Tällöin voidaan vähentää rehuun lisättävien kalliiden vitamiinien käyttömäärää.

Vilomixin E-seleeni 7000 Plex -tuote on markkinoilla ainutlaatuinen, sillä se sisältää viinirypäleistä uutettua vahvaa pötsiltä suojattua polyfenolivalmistetta. Polyfenolit toimivat yhdessä E-vitamiinin ja C-vitamiinin kanssa parantaen vitamiinien hyväksikäyttöä elimistössä.

 

Antioksidantit tukevat erityisesti hyvää hedelmällisyyttä

Antioksidantit  suojelevat solukalvojen rasvahappoja joka tilanteessa. Munasolujen ja siittiöiden erikoistuessa sekä kypsyessä  munasoluja ja siittiötä suojaavat solukalvot ovat erittäin herkkiä vapaille happiradikaaleille. Riittävä antioksidanttien pitoisuus ruokinnassa on tutkimuksissa parantanut munasolujen kehittymistä, sperman laatua sekä siittiöiden liikkuvuutta. E-vitamiinin itsessään on osoitettu lisäksi vaikuttavan myös steroidihormonien määrään sekä keltarauhasen hormonieritykseen.   Antioksidantit ovat siis osaltaan tärkeitä sekä nautojen että sikojen hedelmällisyyden ylläpidossa.

 

Vastapuitu vilja vaatii E-vitamiinia

Syksyisin E-vitamiini ei ehdi kypsyä viljaan, mikäli vilja otetaan ruokintaan pian puinnin jälkeen. Vilomixin valikoimassa on useita eri vahvuisia  tehokkaita E-vitamiineja, kuten aromaattisia polyfenoleita sisältävä edellä mainittu E-seleeni 7000 plex sekä luomutuotantoon soveltuva E-seleeni 6000.

Vilomixillä on käynnissä nyt 10+1 vitamiinikampanja. Hyödynnä joustavat maksu- ja toimitusajat. Kampanja voimassa 31.10.2014 asti. Kysy nopeasti lisää Vilomix alue-edustajaltasi!

Kommentit

Samankaltaista sisältöä