Olet täällä

MaitoPro – Enemmän terveyttä

MaitoPro – Enemmän terveyttä

Enemmän terveyttä

Tänä syksynä MaitoPro–rehuihin on lisätty myös tärkeimpiä orgaanisia hivenaineita: seleeniä, sinkkiä, mangaania ja kuparia. Ne varmistavat lehmien hyvää vastustuskykyä, sorkkien kuntoa sekä hedelmällisyyttä. Orgaaniset hivenaineet ovat aminohappoon liittyneitä hivenaineita, jotka imeytyvät aktiivisesti aminohapon mukana. Täten niiden imeytyminen ja hyväksikäyttö on perinteisiä hivenaineita parempi.

Hivenaineet – vahvan sorkan perustajat

Lehmien suurimpia poiston syitä ovat sorkkasairaudet. Erityisesti pihatoissa sorkkasairaudet laskevat huomattavasti lehmien syöntiä ja siten tuotosta. Lehmien sorkkien kuntoa voidaan parantaa riittävällä biotiinin, kalsiumin, sinkin ja kuparin saannilla. Hivenaineista sinkki ja kupari säätelevät sorkan keratinisoitumista eli sorkka-aineksen syntyä. Sinkki vaikuttaa myös sorkissa kudosten uusiutumiseen ja siten pienten vaurioiden parantumiseen.

Hivenaineet – vahvan sorkan perustajat

Hivenaineet vahventavat vastustuskykyä

Sinkki, seleeni, kupari ja mangaani ovat kaikki osana entsyymejä, jotka suojaavat soluja elimistössä syntyviltä vapailta happiradikaaleilta. Happiradikaaleja syntyy eniten tulehdustiloissa. Erityisesti taudinaiheuttajia vastaan toimivat valkosolut ovat herkkiä niiden aiheuttamille soluseinämän vaurioille. Sinkkiä tarvitaan vahamaisen keratiinitulpan syntymiseen vedinkanavan suulle. Keratiinitulppa estää bakteerien pääsyn utareeseen ja tappaa bakteereja. Myös Progutin ja siten MaitoPro-rehujen on osoitettu merkittävästi parantavan lehmien utareterveyttä. Lue lisää Irlannissa tehdyn kokeen tuloksista!

Tutustu uudistuneisiin MaitoPro–rehuihin Nautarehuesitteessä ja valitse tilallesi oikea rehu!

Me suosittelemme MaitoPro:ta: Lue MaitoProlla menestyvistä tiloista.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä