Olet täällä

Kevät tulee - tilaa kivennäiset nyt!

Kivennäisten hankinnassa on nyt ripeys valttia. Kesällä lehmien magnesiumin tarve lisääntyy, koska väkirehuja käytetään vähemmän ja laidunnurmen korkea kalium- sekä valkuaispitoisuus heikentävät magnesiumin imeytymistä. Huoleton laidunkausi hoituu magnesiumrikkaalla kivennäisellä.

Kevään ajaksi suositun Lypsy Naminon magnesiumpitoisuus on korotettu (magnesiumia nyt 80 g/kg).  Tällä varmistetaan lypsävien riittävä magnesiumin saanti ja vältytään laidunhalvauksilta. Lypsy Namino sisältää lisäksi runsaasti natriumia, mikä parantaa magnesiumin imeytymistä. Magnesiumvahvan kivennäisen käyttö kannattaa aloittaa jo kaksi viikkoa ennen laitumelle siirtymistä.

Kevään kunniaksi saat nyt kaikista Suomen Rehun lypsykivennäisistä, Lypsy NaminoLypsy Hertta ja Lypsykivennäinen, -10 % alennuksen ja muista kivennäisistä -5 % alennuksen 30.4.2015 asti. Lisäetuna 2 lavan/2 suursäkin ostoksesta Suomen Rehun pirteä sateenvarjo.

Löydä nimen takaa oma toimiva tuotteesi

Kesän kivennäisruokintaan lypsylehmille sopivat hyvin Lypsy Naminon ohella täyskivennäiset: jauheinen Lypsykivennäinen ja muro-olomuodoltaan tuttu Lypsy Hertta. Täyskivennäiset sopivat paremmin seosrehuruokintaan ja Hertta- kivennäisissä on panostettu erityisesti maittavuuteen ja pölyämättömyyteen.

Ummessaoleville lehmille ja hiehoille sopivat samat kivennäiset laitumelle kuin sisäruokintaankin. Vaikka laidun on ruokinnallisesti hyvin optimaalista rehua naudoille, niin kivennäistäydennys on tarpeen kaikille läpi kesän. Hiehoilla laadukas kivennäinen rakentaa vankat luut ja umpilehmät tarvitsevat erityisesti hivenaine- ja magnesiumlisän kivennäisestä. Rakeiset kivennäiset, Umpi Namino Anion umpilehmille sekä Kasvu Namino hiehoille, ovat käteviä jakaa niin laitumella kuin navetassakin. Kysy lisää kattavasta kivennäisvalikoimastamme nauta-asiantuntijaltasi!

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä