Olet täällä

Huh hellettä – lämpöstressiä Suomessakin

Huh hellettä – lämpöstressiä Suomessakin

Hellepäivien määrä pohjolassa on valitettavan pieni. Tästä huolimatta maitomäärä ja maidon rasvapitoisuus laskee Suomessakin kesäaikaan. Lämpöstressi on siis ilmiö meilläkin ja etenkin hellepäivinä. Tosin sitä ei aiheuta yksistään lämpötila, vaan enemminkin ilman kosteus. Lehmä kokee lämpöstressiä jo 21 C° lämpötilassa, kun ilman kosteus on yli 75 %. Kesäaikaan navetassa nämä lukemat ylittyvät kevyesti.

Tehokas ilmanvaihto vie parhaiten kosteutta navetasta. Kovalla helteellä lehmät kannattaa myös jättää sisätiloihin varjoon päivän kuumimpaan aikaan. Äärimmäinen vaihtoehto on lehmien viilennys vesisuihkulla. Yllättävästi lämpöstressi vaikuttaa pitkäaikaisesti myös umpilehmiin: niiden seuraavan kauden tuotostaso laskee. 

Lisäpotkua lypsyyn Acetonalla

Acetona Energy Power on hyvä lisärehu lämmön tehdessä tuhoja. Lämpöstressi laskee lehmien syöntiä. Erityisesti vähenee karkearehun syönti ja siten lisääntyy hapan pötsin riski. Vahvana energiarehuna Acetona Energy Power parantaa lehmän energian saantia ja tukee hyvää syöntiä pitämällä verensokeritason korkeana. Verensokeritason ylläpitäminen edistää karkearehun syöntiä. Energiarehu sisältää myös patentoidun Progut®in, joka tutkitusti tehostaa pötsin mikrobitoimintaa, sekä E-vitamiinilisän. Antioksidanteilla, kuten E-vitamiinilla, voidaan lieventää lämpöstressin vaikutuksia elimistössä.

Juuri poikineet hyötyvät Acetona Energy Power-rehusta varmasti eniten. Ne pystyvät lämpöstressistä huolimatta herumaan hyvin ja pysyvät terveinä. Hyvää lypsykauden alkua seuraa parempi tuotos koko lypsykauden ajan.

Acetona Energy Power -rehun saat Agrimarketin verkkokaupasta heinäkuussa tarjoushintaan!

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä