Olet täällä

Uusi Huippukivennäinen korkeatuottoisten lehmien vaatimuksiin

Korkea tuotos kuluttaa paitsi kalsiumia myös hivenaineita. Lehmien onnistunut ruokinta on monen muuttujan yhteissumma, mutta kivennäisrehu ratkaisee pitkälti lehmien kivennäis- ja hivenaineiden sekä vitamiinien saannin tason. Kun tavoitteena on lehmien hyvä tuotos ja kestävyys, ei kivennäisrehun laadussa ole tinkimisen varaa.

Hivenaineiden lähteellä ja tasolla voidaan vaikuttaa karjan kestävyyteen ja terveyteen. Orgaaniset hivenaineet imeytyvät epäorgaanisia tehokkaimmin. Yhdistämällä molempia hivenainelähteitä saadaan tehokkaammin parannettua lehmien hivenainetasetta kuormittamatta lehmää korkeilla annostasoilla.

Lehmien tuotoksen ollessa korkea, se menettää maidon mukana merkittävän määrän hivenaineita, kuten jodia ja sinkkiä kalsiumin ohella. Toisaalta hivenaineita tarvitaan myös lehmän hedelmällisyyden ja terveyden tueksi. Hivenaineista mangaani vaikuttaa mm. keltarauhasen ja hormonien toimintaan sekä kupari kohdun toimintaan. Sinkin ja seleenin tarve korostuu erityisesti utareterveyden osalta. Sinkki vaikuttaa mm. solujen jakautumiseen ja siten utarekudoksen uusiutumiseen.  Korkeatuottoisen lehmän ruokinnassa hivenaineiden riittävyys pitäisikin täten varmistaa sekä eläimelle itselleen että maidon tuotantoon.

Uusi Huippukivennäinen on suunniteltu korkeatuottoisen lehmien vaatimuksiin erityisesti seosruokintaan. Se sisältää orgaanisessa muodossa mangaania, sinkkiä, kuparia ja seleeniä. Huippukivennäisessä on myös korkea biotiinin määrä. Biotiinia tarvitaan erityisesti pihatoissa sorkka-aineksen vahventamiseen ja rasituksen kestoon. Huippukivennäinen sisältää myös runsaasti E-vitamiinia vastustuskyvyn tueksi ja seleenin tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Kysy Suomen Rehun uudistuneesta kivennäissarjasta lisää nauta-asiantuntijamyyjältäsi! Nyt saat yli 1000 kg tilauksen kaupan päälle aktiivisuusrannekkeen.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä