Olet täällä

Yara tuo markkinoille uuden YaraSuna™-kierrätyslannoitteiden tuotevalikoiman

Yaran metsälannoitteiden tuotevalikoima kasvaa joulukuun alussa kolmella uudella lannoitteella. Tuotteet ovat osa uutta YaraSuna™-kierrätyslannoitteiden tuoteperhettä.

Uusi kierrätyslannoitteiden tuoteperhe sisältää tuotteita sekä metsien että viljelykasvien lannoitukseen ja ne pohjautuvat kierrätysravinteisiin. Saman YaraSuna™-tuotemerkin alle siirtyy myös jo aiemmin Yaran valikoimissa ollut BIO- orgaaninen kierrätyslannoite, jota myydään jatkossa nimellä YaraSuna™ BIO. Kaikki YaraSuna™-tuotteet valmistetaan Suomessa Yaran omistamilla tuotantolaitoksilla Nokialla ja Viitasaarella.

“Nyt markkinoille tuotavat metsän kierrätyslannoitteet täydentävät nykyistä valikoimaamme metsänomistajille. Kierrätyslannoitteiden tuoteperheeseen on kehitteillä uusia tuotteita myös viljelykasvien lannoitukseen”, kertoo Yara Suomen kaupallinen johtaja Roland Westerberg.

YaraSuna™- metsän kierrätyslannoitteiden pääraaka-aineena on bioenergian tuotannosta syntyvä ravinnerikas puun tuhka. Tuotteet soveltuvat erityisesti turve- ja kangasmaiden metsien terveyslannoitustarpeisiin kasvun eri vaiheissa. Metsänlannoituksella puuston kasvu lisääntyy ja metsän tuotto paranee. Metsät ovat ratkaisevassa asemassa myös ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Metsiemme kykyyn toimia hiilinieluna voidaan vaikuttaa oikea-aikaisella ja suunnitelmallisella metsänhoidolla.

Kolme uutta ratkaisua metsänlannoitukseen

YaraSuna™ BOREA on tuhkapohjainen boorinpuutoksesta kärsivien metsien hivenravinnelannoite. Tuhkaan sekoitettuna boori liukenee hitaasti, joten tuotteen käyttö on kaikkina vuodenaikoina helppoa ja turvallista. Arvioiden mukaan jopa puolet Itä-Suomen viljavista kuusikoista kärsii boorinpuutoksesta, mikä aiheuttaa muun muassa monilatvaisuutta ja pituuskasvun tyrehtymistä.

YaraSuna™ HORUS on tehokas, tuhkapohjainen, turvemaiden metsien lannoituksiin soveltuva yleistuote. Se korjaa fosforin-, kaliumin- ja boorinpuutokset, neutraloi kasvualustaa ja vapauttaa näin ravinteita sekä erityisesti turpeen luontaisesti sisältämää typpeä puuston käyttöön.

YaraSuna™ CINIS+ soveltuu erityisesti turvemaiden metsitystukialueiden metsänviljelyn yhteydessä tehtävään peruslannoitukseen. Valikoiduista puuvaltaisista tuhkista valmistettu rakeinen kierrätyslannoite vastaa fosforin, kaliumin ja boorin osalta turvemaiden lannoitussuosituksia.

Uudet YaraSuna™ metsälannoitteet ovat Kemera-tukikelpoisia.

Lisätietoa metsänlannoituksesta: yara.fi/metsa

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä