Olet täällä

Metsäteollisuuden vienti kasvoi neljä prosenttia edellisvuodesta

Metsäteollisuuden tuotteiden vienti oli tammi–elokuussa 2017 arvoltaan 7,9 miljardia euroa. Määrä kasvoi neljä prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan. Tiedot ilmenevät Tullin tavaroiden ulkomaankauppatilastoista.

Tuonti nousi tammi–elokuussa 2017 kaksi prosenttia ja oli arvoltaan hieman yli miljardi euroa. Metsäsektorin tuotteiden vienti oli viime vuonna lähes kymmenen miljardia euroa enemmän kuin niiden tuonti.

Viennin arvo ei yllä vuoden 2008 talouskriisiä edeltävälle tasolle

Metsäteollisuustuotteet haukkasivat Suomen tavaraviennistä vielä viime vuosikymmenen alkupuolella neljänneksen siivun. Osuus laski kuitenkin vähitellen muun viennin nopeamman kasvun vuoksi ja oli alimmillaan vuonna 2008, vain 17 prosenttia.

2010-luvulla metsäteollisuuden osuus on pysytellyt viidenneksen tuntumassa. Vuoden 2017 tammi–syyskuussa toimialan osuus Suomen kokonaisviennistä oli 20,1 prosenttia.

Myöskään metsäsektorin viennin arvo ei ole saavuttanut vuoden 2008 talouskriisiä edeltänyttä tasoa. Suurimmillaan metsäteollisuuden viennin arvo oli vuonna 2007, yli 12,5 miljardia euroa.

Kokonaistuonnissa metsäteollisuustuotteiden rooli jää pieneksi: viime vuonna metsäteollisuustuotteiden tuonnin osuus oli 2,7 prosenttia ja kuluvan vuoden tammi–elokuussa 2,5 prosenttia.

 

Lähde: Tulli tilastojulkistukset

Kommentit

Samankaltaista sisältöä