Olet täällä

Suurin osa suomalaisista valitsee kotimaisen joulupuun – kotimainen kuusi myös ympäristöystävällinen valinta

Koteihin hankitaan tänä vuonna arviolta 1,5 miljoonaa joulupuuta, joista valtaosa on perinteisiä kuusia, Metsäkeskuksen tiedotteessa kerrotaan.

Suurin osa suomalaisista valitsee kotimaisen joulukuusen. Joulukuusista noin miljoona on tuotettu suomalaisilla viljelmillä ja reilut 300 000 kuusta haetaan omasta tai tuttavien metsästä. Noin 150 000 kuusta tulee ulkomaisilta viljelmiltä.

Suomalainen joulukuusi on ympäristöystävällinen valinta.

”Suomalaisen joulukuusen suosiminen kannattaa, sillä kotimaiset viljelijät välttävät yleensä lannoitteiden ja torjunta-aineiden käyttöä. Lähellä tuotetulla kuusella on myös pieni hiilijalanjälki ulkomailta tuotuun kuuseen verrattuna”, metsänhoidon johtava asiantuntija Markku Remes Suomen metsäkeskuksesta kertoo tiedotteessa.

Kymmenien miljoonien eurojen joulukuusibisnes

Joulupuukaupassa pyörii tänäkin vuonna kymmeniä miljoonia euroja. Joulukuusen hintaan vaikuttaa myyntipaikka sekä puun koko ja laatu.

Viime vuosina trendinä on ollut hankkia entistä pienempiä joulukuusia.

Sienitaudit kiusanneet tänä vuonna

Sateisen kesän ja syksyn vuoksi sienitaudit ovat kiusanneet tänä vuonna kotimaisia metsäkuusia tavallista enemmän.

Sienitaudin voi huomata joulukuusen neulasista. Osa sairastuneen puun neulasista voi olla keltaisia tai ruskeita. Sairastuneessa puussa neulaset myös irtoavat tavallista helpommin.

Kuusesta riittää iloa pariksi viikoksi

Joulukuusi säilyy sisätiloissa yleensä varisematta kaksi viikkoa, mikäli puu ei pääse missään vaiheessa kuivumaan.

Asetettaessa joulukuusi kuusenjalkaan, kannattaa tyvestä sahata pieni kiekko pois, jotta puun solukot kykenevät imemään vettä.

 

Lähde: Metsäkeskus

Kommentit

Samankaltaista sisältöä