12.06.09

OP-Pohjola -ryhmän valtakunnallinen Metsäpäivä Lappeenrannassa

OP-Pohjola-ryhmän valtakunnallinen Metsäpäivä järjestettiin kesäkuun 10. päivänä Lappeenrannassa. Tilaisuudessa julkistettiin vuoden 2009 metsävaikuttaja, joka on emeritusprofessori Matti Kärkkäinen (kuva). Metsäpäivän teema oli tänä vuonna "Miten metsäsektori saadaan nousu-uralle?" Lappeenranta-salissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui noin 600 metsänomistajaa ja metsävaikuttajaa.

OP-Pohjola-ryhmän valtakunnallinen Metsäpäivä järjestettiin kesäkuun 10. päivänä Lappeenrannassa. Tilaisuudessa julkistettiin vuoden 2009 metsävaikuttaja, joka on emeritusprofessori Matti Kärkkäinen (kuva).

Metsäpäivän teema oli tänä vuonna "Miten metsäsektori saadaan nousu-uralle?" Lappeenranta-salissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui noin 600 metsänomistajaa ja metsävaikuttajaa.

Tilaisuudessa esitelmöivät elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen puun käytön edistämisestä ja Myllykoski Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Carl G. Björnberg; hänen aiheenaan oli metsäteollisuuden tulevaisuudennäkymät Suomessa.

OP-Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen kiirehtii Metsäpäivän avauspuheenvuorossaan toimia metsätilojen koon kasvattamiseksi. Hänen mielestään kansallisen metsäohjelman tavoite kaksinkertaistaa metsätilojen koko vuoteen 2050 mennessä on aivan liian hidas. Tuona aikana tilakoko tulisi vähintään viisinkertaistaa. Metsänomistusrakenteen parantaminen on tärkeä, jotta puuvirta metsistä saataisiin tasaisemmaksi. Nykyisin puukaupan vuosittaiset vaihtelut ovat kovin suuria.

Metsäpäivän perinteinen paneeli keskusteli vilkkaasti, miten metsäsektori saadaan uuteen nousuun. Paneelissa keskustelivat metsäjohtaja Juha Hakkarainen (MTK), professori, puuntuottaja Matti Kärkkäinen, toimitusjohtaja Jukka-Pekka Ranta (Suomen Sahat), kansanedustaja Kimmo Tiilikainen ja johtaja RitvaToivonen (Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio).

Professori Matti Kärkkäinen on Vuoden 2009 metsävaikuttaja

Yksi tärkeimmistä valintaperusteista Kärkkäisen valinnalle oli se, että hän on tehnyt poikkeuksellisen mittavan ja ansiokkaan elämäntyön puun käytön edistämiseksi, toteaa yksikönjohtaja Panu Kallio OP-Keskuksesta.

Metsänhoito on emeritusprofessori Kärkkäiselle rakas harrastus, jossa pitää olla into ja sydän mukana. Hän harmitteleekin metsien pirstoutumista ja metsätilojen päätymistä sellaisille henkilöille, joita metsät eivät kiinnosta. Kärkkäisen mukaan metsätalouteen pitäisi panostaa ja yhtenäisten metsätilojen kokoa kasvattaa. Kärkkäinen tunnetaan erinomaisena puhujana ja analyyttisenä, käytännön rautaisen kokemuksen siivittämänä tiedemiehenä, joka vetää persoonallaan salit täyteen. Hän on ollut viime vuosikymmenet yksi näkyvimmistä metsävaikuttajistamme.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja