Olet täällä

Lentolannoitusnäytös Asikkalassa

Metsänhoitoyhdistys (MHY) Päijät-Häme järjesti keskiviikkona metsälannoitteiden lentolevitysnäytöksen Asikkalan Kurhilassa. Levitystä seuraamaan kokoontui noin 50 metsänomistajaa.

Helikopteri lähdössä levitykseen, levittimessä 800 kg YaraBela Metsänsalpietaria. Levityskaistan leveys on 30 metriä.Lentolevityksen toteutti FA Forest. Helikopteri ottaa kerralla 750-1 000 kiloa lannoitetta levittimeen. Säiliön levitys kestää vain muutaman minuutin, eli 10 hehtaarin ala levitettiin 20 minuutissa. Levitystarkkuus varmistetaan gps-paikantimen ohjauksella, mutta lentäjän ammattitaito ja kaluston kunto ovat laadukkaan toteutuksen edellytys.

Asikkalassa levitettiin YaraBela Metsänsalpietaria 550 kg hehtaarille. YaraBela Metsänsalpietari on laadukas Metsänlannoitusnäytöstä kokoontui katsomaan noin 50 metsänomistajaa.Siilinjärven tehtaan tuote. Se sisältää typpeä 27 % ja booria 0,15 %. Boorilisäys on tärkeää ravinnetasapainon yläpitämiseksi.

Lannoituksella saadaan näytöskohteessa noin 20 mottia lisää puuta hehtaarilta. Lisäkasvu on valtaosin tukkia. MHY Päijät-Häme on aktiivinen lannoittaja, lannoitushankkeita toteutetaan vuosittain. Kymmenen vuoden aikana lannoituksia on tehty yhteensä 10 000 hehtaarille. Lannoitukset ovat olleet pääasiassa kasvatuslannoituksia, mutta MHY:n itäosissa on tehty myös boorilannoituksia. Lannoitushankkeiden koostamisen tärkeässä roolissa on MHY:n Vilho Laakso.

Teksti ja kuvat: Avainasiakasmyyntipäällikkö Petri Kortejärvi, Yara Suomi Oy

Lue ajankohtaisia Yara Suomen metsänlannoitukseen ja kasvinravitsemukseen liittyviä ´liverryksiä´ Twitteristä.

Tekijä: 

Samankaltaista sisältöä