Olet täällä

Käytännön metsänlannoitus kiinnosti metsäpäivillä

Lauantaina vietetyssä pääkaupunkiseudun metsäpäivässä riitti vilinää. Koko perheen tapahtumassa metsäalan ammattilaiset antoivat tietoiskuja tuoreille metsänomistajille ja kokeneille konkareille.- Metsänomistajan kannattaa selvittää metsän ravinnetila. Se voidaan määrittää silmävaraisesti puuston ulkoisten tunnusmerkkien perusteella. Tarkin määritys tehdään maa- tai neulasanalyysein. Tosin kangasmaiden 40¬ – 70 v. havupuustoissa ravinnetilaa ei tarvitse tarkemmin selvittää, niillä typpilannoitus Suomensalpietarilla tai Metsän NP 1:llä on hyvä sijoitus. Kangasmailla typen niukkuus on lähes aina kasvua rajoittava tekijä, muistutti  Petri Kortejärvi Yara Suomesta.

Boorilannoituksella apua metsän kasvuhäiriöihin


Boorin puutos on yleinen vaiva Suomen metsissä. Puutokselle tyypillisiä oireita ovat latvan tai kärkisilmujen kuoleminen ja lukuisat sivusilmut. Tästä aiheutuu pituuskasvun tyrehtyminen, monilatvaisuutta ja puiden pensastumista.  Yara Suomen metsälannoitevalikoimasta löytyy kattava valikoima lannoitteita, jotka sisältävät booria.

Uutuutena Kortejärvi suosittelee YaraVita Bortrac nestemäistä lannoitetta. Lannoite sopii  pienialaisten boorinpuutoskohteiden lannoitukseen ja omatoimiseen metsänhoitoon. Sen käyttömäärä on 15 litraa sekoitettuna noin 35 litraan vettä hehtaarilla. Liuos levitetään kuviolle mahdollisimman tasaisesti. Ruiskutus onnistuu vaikka reppuruiskulla.


Työnäytöksiä ja intiaanipolku


Työnäytösalueella pääsi kuulemaan moottorisahan pauhua, kun metsuri suoritti varhaisperkausta. Esittelyssä olivat myös metsämaan muokkaus ja taimien istutus. Metsäpäiville tultiin koko perheen voimin. Tänä vuonna perheen pienimmät innostuivat ilmapalloista, polkutraktoreista, lampaista ja 4H-kerhon järjestämästä intiaanipolusta kasvomaalauksineen.

Tekijä: 

Samankaltaista sisältöä