Olet täällä

Positiivinen vire puukaupassa jatkuu

Positiivinen vire puukaupassa jatkuu edelleen. Metsänhoitotöitä ja etenkin maanmuokkausta sekä raivaussahatöitä ehtii vielä osassa Suomea tehdä ennen lumientuloa. Metsä Group ottaa vastaan myös taimitilauksia ensi kevääksi, sillä juuri nyt on hyvä aika tilata taimet ensi vuodelle!

Puukauppa on sujunut positiivisissa merkeissä tänä vuonna. Nyt ostamme ensisijaisesti sulan maan aikaan korjattavia uudistuskohteita.

Puukauppa oman osuuskunnan kanssa kannattaa, sillä omistajajäsen saa kanssamme tehdyssä puukaupassa lisäetua eli bonusta hinnan päälle ja mahdollisuuden sijoittaa A-lisäosuuksiin. Lisäksi voit uudistushakkuun yhteydessä sopia helposti uuden metsän istuttamisesta. Ota yhteys Metsä Groupin metsäasiantuntijaan tai soita 010 7770, niin keskustallaan lisää.

Puukaupan palveluiden lisäksi paikallinen metsäasiantuntijamme auttaa sinua myös metsänhoitotöiden suunnittelussa. Näin varmistat, että esimerkiksi taimikoiden ja nuoren metsän hoito tulee tehtyä ajallaan. Voit tehdä raivaussahatyöt itse tai teettää meillä.

Osassa maata on mahdollista tehdä vielä maanmuokkaus, jos ensi vuonna on tarkoitus istuttaa taimikko. Etenkin märkien ja savipitoisten alueiden muokkaukset kannattaa tehdä syksyllä, jolloin savimättäät murenevat ja painuvat talven aikana.

Jos sinulla ei ole tarkkaa käsitystä metsäsi kunnosta ja hoitotarpeista tai olet uunituore metsänomistaja, sovi paikallisen metsäasiantuntijamme kanssa ilmaisesta tilakäynnistä metsääsi. Käynnin aikana kartoitetaan metsäsi hoito- ja korjuutarpeet sekä toiveesi metsänomistajana. Kuulet samalla, mitä rahanarvoisia hyötyjä omistajajäsenyys Metsäliitto Osuuskunnassa sinulle tuo. Tuemme ja palvelemme myös metsätilan omistajanvaihdoksessa, kun perintömetsä siirtyy sukupolvelta toiselle.


Lähde: Metsä Groupin puumarkkinakatsaus lokaluu 2013

Samankaltaista sisältöä