Olet täällä

Metsä Groupin 30 miljoonan euron sahainvestointi valmistui Vilppulassa

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Woodin Vilppulan uudistettu saha vihittiin käyttöön tänään 18.11.2013. Noin 30 miljoonan euron investoinnilla sahalle rakennettiin uusi sahansyöttö, sahalinja ja tuorekäsittelylinjat.

Uudistetun sahan hyötyjä ovat aiempaa parempi tuotantotehokkuus ja kyky vastata erilaisiin asiakastarpeisiin. Sahalinjan vihki käyttöön elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

”Investointi on strategisesti tärkeä Metsä Groupille, sillä sen avulla voimme nostaa puuraaka-aineen jalostusarvon mahdollisimman korkeaksi. Uusi joustava sahalinja korvaa kaksi vanhaa, minkä ansiosta sahan tuotantotehokkuus nousee merkittävästi, ja samalla pystymme hyödyntämään omistajajäsentemme puuta entistä tehokkaammin. Investointi vahvistaa kilpailukykyämme haastavassa markkinatilanteessa”, Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordan toteaa.

Syyskuussa käynnistynyt uusi sahalinja mahdollistaa tarjooman joustavan muokkaamisen täysin uudenlaisella tavalla. ”Sahan moderni tuotantoteknologia monipuolisine leikkausmalleineen mahdollistaa entistä paremmin asiakkaiden tarpeita vastaavien tuotteiden valmistuksen”, Metsä Woodin toimialajohtaja Esa Kaikkonen kertoo.

Saha sijaitsee Mänttä-Vilppulan kaupungissa. Sahan vuosikapasiteetti on noin 450 000 m3 viiden arkipäivän tuotannolla viikossa, ja se työllistää noin sata työntekijää. Oman jalostuksen lisäksi Metsä Woodin sahojen suurimpia asiakkaita ovat esimerkiksi sahatavaran jatkojalosteita valmistavat yritykset, huonekaluteollisuus ja jakelijat.

Samankaltaista sisältöä