Olet täällä

Uusi vuosi alkoi myrskyisästi

Kovat tuulet riepottelivat erityisesti eteläistä Suomea vuoden alkupäivinä. Puuskat yltyivät jopa 20 m/s. Kovimmat puhurit osuivat rannikolle ja sieltä eteenpäin hieman jo laantuneina Keski-Suomeen.

Metsissä vain hajanaisia tuhoja

Laajamittaisilta yhtenäisiltä tuhoilta onneksi vältyttiin. Maa- ja metsätalousministeriöstä arvioidaan metsätuhojen arvon olevan 0,5-5 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa puun määrässä tuhansista kuutiometreistä kymmeniintuhansiin.

Mitä tehdä tuulenkaadoille?

Metsäkeskus muistuttaa, että myrskytuhopuiden korjuu kannattaa jättää ammattilaisten tehtäväksi. Korjuu vaatii erityistä huolellisuutta. Turvallisuuden takaamiseksi suositellaankin koneellista korjuuta. Metsätuhoalueilla liikkuminen on vaarallista ja liikkumista näillä alueilla tulisikin välttää.

Yksittäiset tuulenkaadot voi jättää myös halutessaan metsään. Tällöin on muistettava seuraustuhojen riski. Jos vahingoittuneita kuusia on yli kymmenen kuutiometriä hehtaaria kohden, on tämän määrän ylittävä osa korjattava pois. Männyllä vastaava määrä on 20 kuutiometriä. Erityistä riskialuetta ovat kuusikot, joissa on kirjanpainajan tekemiä tuhoja jo entuudestaan.

Lähde: MMM

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä