09.08.16

Suomi ja Chile tiivistävät yhteistyötään biotaloudessa

Suomen ja Chilen välinen biotaloutta ja kiertotaloutta käsittelevä yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitetaan tänään 9.8. Pöytäkirja lisää Suomen ja Chilen välistä yhteistyötä, sekä parantaa maiden välisiä kauppasuhteita.

Maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa, että Suomen ja Chilen välinen biotaloutta ja kiertotaloutta käsittelevä yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitetaan tänään 9.8. Pöytäkirja lisää Suomen ja Chilen välistä yhteistyötä, sekä parantaa maiden välisiä kauppasuhteita.

Käytännössä yhteistyön lisääntyminen tarkoittaa tiedonvaihtoa erityisesti biotaloudesta ja luonnonvarojen kestävästä käytöstä. Chile haluaa kehittää bioperäistä energiankäyttöään. Maassa käytetään runsaasti polttopuuta lämmittämiseen, mutta puun käyttö on tehotonta ja runsaasti saastuttavaa.

Chilen metsäviranomaisen edustajat kävivät viime vuonna Suomessa tutustumassa metsäbiomassan käyttöön energiantuotannossa. Vierailun jälkeen Chile ehdotti yhteisymmärryspöytäkirjan laatimista, jota on nyt valmisteltu maa- ja metsätalousministeriön johdolla.

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja