Olet täällä

Puukauppa siirtyi digiaikaan

Tänään 16.5. avattiin uusi, sähköinen puukauppapaikka, joka löytyy osoitteesta Kuutio.fi. Palvelu helpottaa merkittävästi puunhankintaa ja puukaupan tekemistä.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä toteaa, että Kuution kaltainen sähköinen palvelu on ainoa laatuaan maailmassa. Se tuo tullessaan merkittävää, konkreettista hyötyä ja kokonaan uuden toimintatavan. Kuutio on toteutettu metsäsektorin laajana yhteistyönä. Kehitystyössä ovat olleet mukana sekä puun myyjät että ostajat. Metsävaratietojen ja digitaalisaation hyödyntäminen parantavat koko metsäalan kansainvälistä kilpailukykyä. Tällaista yhteistyötä tarvitaan myös jatkossa metsäalan kasvun turvaamiseksi.

Kuution kehittämisestä vastasi Suomen Puukauppa Oy. Toimitusjohtaja Aku Mäkelä sanoo, että Kuutio-palvelu avaa metsäalalla uuden ajanjakson. Se ei pelkästään tehosta puukauppaa, vaan luo myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia alan ammattilaisille. Metsänomistajaa palvelu auttaa päättämään metsävarallisuuden hoidosta helposti ja luotettavasti. Kuutiosta metsänomistaja löytää tarvittavat palveluntarjoajat ja puunostajat sekä saa kuutioilleen oikean hinnan.

Mäkelä kertoo, että Suomessa on 600 000 metsänomistajaa, joista suuri osa ei ole perehtynyt metsäänsä ja kokee sen hoitamisen vieraaksi, vaikeaksi ja etäiseksi.Hän haluaa innostaa metsänomistajat huolehtimaan metsistään. Kuutio tuo kaikki metsätiedot, -palvelut ja -ammattilaiset lähelle helposti ja keskitetysti. Kuutio madaltaa kynnystä tehdä puukauppaa erityisesti niiden osalta, joille metsäomaisuudesta huolehtiminen on tuntunut vaikealta. Käyttäjiksi tavoitellaan kaikkia suomalaisia metsänomistajia. Kuution käyttö on metsänomistajille maksutonta.

Tutustu Kuutio.fi-palveluun

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö MMM ja Suomen Puukauppa

 

Kommentit

Matti, Juupajoelta!

Kallista tuntuu olevan, rahastuksen makua koko homma. Taitaa kuutio porukka koittaa tehdä vain pikavoittoa hommalla, ei sen kehittäminen ole maksanut älyttömästi!
En suosittele, ota yhteyttä suoraan puunostajiin, saat paremman hinnan itsellesi!

Samankaltaista sisältöä