Olet täällä

Uudesta palvelusta löydät oman alueesi puun ja puutavaran ominaisuudet

VMI Puuhaku on Luonnonvarakeskuksen Metsäinfo-sivustolla julkaistu uusi verkkopalvelu, joka tuo puun ominaisuudet Suomen kartalle.

Palvelun avulla käyttäjä voi hakea kartalla valitsemansa alueen ja syöttämiensä lähtötietojen (esimerkiksi puulaji, kasvupaikkatyyppi, kehitysluokka) perusteella tietoa puun ja puutavaran ominaisuuksista. Näitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi puun läpimitta, puun pituus, tukki- ja kuituosien päättymiskorkeudet ja tilavuudet sekä tietoa puun rungon, oksien ja kuoren biomassasta. Kaikista ominaisuuksista on keskiarvojen lisäksi kerrottu myös mittausten pienimmät ja suurimmat arvot sekä keskihajonnat.

VMI Puuhaku -palvelu perustuu valtakunnan metsien inventoinnissa (VMI) useiden vuosikymmenten aikana kerättyihin aineistoihin metsikkö-, koeala- ja puutunnuksista. VMI:n aineistot muodostavat koko maan kattavan verkon, joka mahdollistaa tasalaatuisen ja alueellisesti kattavan tietopankin muodostamisen. Suuret havaintomäärät takaavat hyvän luotettavuuden esimerkiksi maakuntakohtaisille tai erityyppisten metsien keskiarvoille. VMI Puuhaku -palvelu kokoaa kaiken tämän mitatun tiedon puuston ominaisuuksista yhdelle sivustolle.

VMI Puuhaku sopii työkaluksi esimerkiksi puunhankinnan suunnittelijoille, metsänomistajille ja metsäopetukseen. Yksittäisille metsätiloille tai kuvioille VMI Puuhaun avulla ei tuloksia voi laskea.

VMI Puuhaku-palveluun pääset tästä linkistä. Palvelu on avoin kaikille.

 

Lähde: Luonnonvarakeskus.

 

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä