Perhosten toukat

Perhosten toukat vioittavat pahiten kaalia, lanttua ja naurista. Perhosten toukat ovat vihreitä ja usein keltaisen-, harmaan- tai sinisen sävyisiä. Niitä tavataan eniten keski- ja loppukesällä. Perhosia on monia eri lajeja, tyypillisimpiä ovat kaaliperhonen (Pieris brassicae), naurisperhonen (Pieris rapae) ja lanttuperhonen (Pieris napi). Merkitys:Perhosten toukat syövät isoja reikiä lehtiin ja kaalinkeriin, ja pilaavat sadon laatua. Jäljelle ei jää välttämättä muuta kuin suurimmat lehtisuonet.

Perhosten toukat vioittavat pahiten kaalia, lanttua ja naurista. Perhosten toukat ovat vihreitä ja usein keltaisen-, harmaan- tai sinisen sävyisiä. Niitä tavataan eniten keski- ja loppukesällä. Perhosia on monia eri lajeja, tyypillisimpiä ovat kaaliperhonen (Pieris brassicae), naurisperhonen (Pieris rapae) ja lanttuperhonen (Pieris napi).

Merkitys:
Perhosten toukat syövät isoja reikiä lehtiin ja kaalinkeriin, ja pilaavat sadon laatua. Jäljelle ei jää välttämättä muuta kuin suurimmat lehtisuonet.

Torjunta:
Perhosten toukkia torjutaan kuten kaalikoita. Kaalikasvustot voi peittää harsolla tai verkolla heti istutuksen jälkeen. Kemialliseen torjuntaan sopivat Mavrik, Sumi Alpha ja Fastac.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja