Olet täällä

Edellytyksiä hyvän säilöheinän säilöntään

Kuivaheinän ja säilöheinän korjuuseen on päästy jo Etelä-Suomessa ja Varsinais-Suomessa, mutta korjuu päässee käyntiin täydellä tohinalla tällä viikolla ja juhannuksen jälkeisellä viikolla koko maassa.

Säilöheinän korjuussa ja säilönnässä ongelmaksi voivat muodostua korkea kuiva-ainepitoisuus (45-85 %), jolloin luontaista maitohappokäymistä ei enää tapahdu. Tällöin vaarana on, että pH jää liian ylös.  Kuiva ja pitkäkortinen säilöheinä on haasteellinen säilöttävä, koska paaliin jää helposti ilmaa. Ongelmaksi muodostuu varastoinnin, paalin avaamisen jälkeen homeiden ja hiivojen kasvu sekä ja ruokinnan aikainen jälkilämpeneminen.

KOFASIL Ultra K on valmis suolapohjainen säilöntäliuos, joka takaa korkeissakin kuiva-ainepitoisuuksissa hyvän säilyvyyden ja pölyttömän säilöheinän. Pöyhiminen ja karhottaminen voivat lisätä maasta ja lannasta peräisin olevien mikrobien määrää rehumassassa. Natriumbentsoaatti ja kaliumsorbaatti torjuu tehokkaasti ei-toivotut mikrobit ja jälkilämpenemisen.

KOFASIL Ultra K:lla säilötty säilöheinä on pölytöntä ja maittavaa hevosille.Biologisen ja suolan yhdistelmätuotteen KOFASIL KOMBIn maitohappobakteerit muuntavat rehun omat sokerit maitohapoksi, joka laskee tehokkaasti rehun pH:ta. Jälkilämpeneminen ja homeiden ja hiivojen ongelma puolestaan poistetaan natriumbentsoaatilla ja kaliumsorbaatilla.

www.viljelijänberner.fi

 

KOFASIL Ultra K:n annostelusuositus on 2-3 l/rehutonnille.

 

 

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä