Olet täällä

Nurmipäivät 2015 tapahtumat Etelä-Suomessa

Naudan ruokintaa taloudellisesti kestävällä pohjalla

Kustannusten noustessa ja tilakokojen kasvaessa on yhä useammin esillä naudanruokinta ja talous. Naudan taloudellinen ruokinta lähtee aina hyvästä nurmituotannosta. Hyvä säilörehu- ja laidunnurmi on kaiken taloudellisesti kestävän ruokinnan perusta. Tehokkaalla nurmituotannolla saadaan hyvää ja taloudellisesti järkevästi tuotettua rehua naudoille. Säilörehunurmen ja laitumen on oltava täystiheää ja rikkaruohotonta oli pellon käyttötarkoitukseksi valittu tuki muodoissa mikä hyvänsä. Samalla tehokas nurmituotanto on myös ympäristöystävällistä.

Tähän ajatukseen perustuen ovat ViljelijänBerner, NHK-keskus, Valion Artturi-tiimi ja ProAgria Etelä-Suomi järjestämässä

Nurmipäivät 2015 tapahtumia:

Valkeakoskella 21.7 ja Elimäellä 22.7 aloitus konenäytöksellä klo 10.00.

Päivän aikana kuulet ja näet ohjeita oikeasta nurmen perustamisesta, pellon kunnostuksesta, vaihtoehtoja nurmen siemenseoksiin, maissintuotantoon, rikkakasvintorjunnasta, täydennyskylvöstä, sekä taloudellista merkitystä ruokinnassa lypsylehmien ja nautojen osalta. Unohtamatta säilörehun säilöntää liittyvää tietämystä säilöntäaineiden ja -menetelminen osalta. Paikalla on asiantuntijoita eri organisaatiosta kertomassa kokemuksia ja tutkittua tietoa millä saadaan nurmesta enemmän irti.

Hyvä nurmituotanto tuottaa hehtaarilta runsaasti kuiva-ainekiloja. Laadukkaalla säilörehulla on ruokinnan taloudellisuus turvattu, antamalla säilörehulle tilaa ruokinnassa ja pitämällä väkirehuprosentti alhaisena. Hyvin perustettu ja hoidettu nurmi mahdollistaa laadukkaan nurmen tuottamisen. Oikeat maalaji ja aluekohtaiset siemenseoksien valinnat turvaavat onnistumisen mahdollisuudet. Oikeaan aikaan, oikeilla aineilla tehnyt kasvinsuojelutoimenpiteet ja täydennyskylvöt turvaavat runsaan sadon. Säilörehun oikea korjuuaika ja huolellinen korjuu lisäävät säilörehun antamia mahdollisuuksia ruokinnassa. Laitumella huolellinen ja toimiva kierto, puhdistusniitot ja lannoitukset lisäävät laitumesta saatavien maitokilojen määrää.

Tule kuulemaan asiantuntijoita nurmen äärelle, pellonpientareelle ja tutustumaan konenäytöksen uusiin nurmentuotannon koneisiin.

 

Sari Jussila

Maitotila-asiantuntija, ruokinnan osaamisvastaava

ProAgria Etelä-Suomi

Katso tarkemmat tiedot tapahtumista tästä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä