Olet täällä

Nurmen tuottavuus kasvuun

ProAgrian nurmiasiantuntijoiden ja heidän asiakkaidensa nurmipienryhmissä on panostettu nurmisadon parantamiseen. Ryhmissä on havaittu, että lisäämällä nurmisadon määrää myös sadon laatu paranee.

Jopa 10 000 kg ka/ha nurmisato on mahdollinen, jos huomioidaan oikeat tekijät. Hyvällä sadolla saadaan laskettua merkittävästi nurmen tuotantokustannuksia. Jo 2000 kiloa enemmän nurmen kuiva-ainetta hehtaarilta, vähentää maidon tuotantokustannusta neljä senttiä litralta.

Lannoitus keskeinen nurmen tuottavuutta parantava tekijä

Lannoitus on keskeinen tekijä nurmenviljelyssä. Oikea lannoitus perustuu hyvään viljelysuunnitelmaan, jossa on analysoitu nurmen tarpeet kasvuun. Nurmipienryhmissä havaittuja nurmisatoon vaikuttavia tekijöitä ovat myös nurmen ikä, tiheys, maan peruskunto, vesitalous ja käytettävä nurmiseos.

ProAgrian asiantuntijoiden osaamista nurmen lannoituksessa täydennetään Yaran asiantuntijoiden kanssa. Yhteisenä tavoitteena on saada nurmen lannoituksen osaaminen laajasti nurmenviljelijöiden hyödyksi. Lisäksi tavoitellaan merkittäviä tuloksia nurmen viljelysuunnittelun ja kasvustokäyntien avulla.

Lue juttu kokonaisuudessaan Yaran verkkosivuilta.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä