Olet täällä

Syksyn säilörehusato kannattaa säilöä hapolla

Syksyn säilörehusato kannattaa säilöä hapolla

Suuressa osassa maata nurmen kasvu on ollut aikaisessa ja monet ovat korjanneet jo kahdella sadolla mittavat määrät säilörehua. Kolmannen sadon korjuu tulee ajankohtaiseksi lähiviikkoina. Nopeaa ja tehokasta esikuivausta on tähän aikaan vuodesta hankala varmistaa, säävaihtelut ovat nopeita ja kaste viipyy maassa pitkään.

Tästä syystä suosittelemme kolmannen sadon korjuuseen runsaasti muurahaishappoa sisältävää GrasAAT Lactoa, joka laskee rehun pH:n nopeasti ja tehokkaasti hyvän säilymisen takaavalle alueelle. Erityisen hyvä tuote on silloin, kun nurmi on jätetty lannoittamatta tai sitä on lannoitettu vain vähän. Tuote laskee säilörehun pH:ta kahdella tavalla – toisaalta hapon vaikutuksesta ja toisaalta rajoitetulla maitohappokäymisellä, jonka käynnistyminen varmistetaan tuotteeseen lisätyllä laktoosilla. Osa rehun sisältämästä sokerista käy näin ruokinnallisesti arvokkaaksi maitohapoksi. GrasAAT Lacton edut ja sen toimivuus on todennettu useissa riippumattomissa norjalaisissa tutkimuksissa.

GrasAAT Lacton annostus on 4 litraa tonnille.

On hyvä huomata, että nurmikasvien sokeripitoisuus ei ole aina matala ja korkea sokeripitoisuus heikentää rehun ruokinnallista arvoa.

  • Kun kasvi kasvaa huonosti (esim. lannoittamaton syyssato) sokeria voi olla nurmessa hyvinkin paljon
  • Liika sokeri huonontaa pötsin toimintaa; seurauksena esimerkiksi löysä lanta, juoksutusmahan kiertymiä ja pötsin happamuutta

Tilaa GrasAAT säilöntäaineet Viljelijän Bernerin asiantuntijoilta.

viljelijänberner.fi

Kommentit

Samankaltaista sisältöä