Olet täällä

Kokoviljasäilörehu on hyvä karkearehu

Tänä kesänä lämpö ja kuivuus ovat verottaneet niin nurmien kuin viljojen kasvua. Alueellista vaihtelua on paljon, mutta monella tilalla on jouduttu miettimään onko karkearehua riittävästi talvea varten.

Nyt kun toinen sato on etelässä pääosin tehty ja pohjoisemmassakin tehdään parhaillaan sekä vilja alkaa tuleentumaan, on aika arvioida todellinen siiloihin saatu rehumäärä, sillä vielä voidaan reagoida. Yksi hyvä karkearehun lähde on kokoviljasäilörehu. Sillä voi korvata jopa puolet nurmisäilörehusta ilman tuotannon menetyksiä.

Kokoviljasäilörehua voi tehdä kaikista vilja- tai vilja-palkokasviseoskasvustoista. Oikea korjuuaika on taikinatuleentumisaste jolloin jyvä on täysikokoinen taikinamainen ja kasvusto alkaa kellastua. Kokoviljan säilöntäperiaate on sama kuin nurmisäilörehunkin, ja sen säilöntään voi käyttää esim. Silosolvea tai Safesiliä. 

Otsikko: 

Kommentit