Olet täällä

KoneAgriassa Trekker ja Kaarle, ohrien uusimmat tuttavuudet

Viime vuonna siemenkauppaan saapuivat uutuuslajikkeet, jotka tuovat lisää viljelyvarmuutta ohran tuotantoon. Viimeisin viralliseksi mallasohraksi hyväksytty Trekker sekä monitahoinen Kaarle ovat kummatkin erittäin satoisia ja hyvin olosuhteisiimme soveltuvia ohralajikkeita.

Pohjoisiin kasvuolosuhteisiimme räätälöity kaksitahoinen Trekker tuo merkittävää lisäarvoa mallasohran viljelijöille. Viralliseksi mallasohraksi hyväksytty Trekker on isojyväinen ja lujakortinen, erilaisiin maalajeihin sopeutuva laadukkaan sadon tuottaja. Kaksitahoinen kotimainen on markkinoiden satoisin mallasohra, ja sen laatuominaisuudet vastaavat mallas- ja panimoteollisuuden tarpeita. Mallastuksen lisäksi laadukkaan ja viljelyvarman Trekkerin sato soveltuu hyvin myös rehu- ja tärkkelyskäyttöön.  

Ohrien uusi kunkku, Kaarle, antaa ohran viljelyyn uusia ja tuottoisia mahdollisuuksia. Erittäin korkean satopotentiaalin omaava lajike pärjää satoisuudellaan myös monille kaksitahoisille ohrille, vaikka onkin 4-5 päivää aikaisempi. Isojyväisyytensä ja melko korkean tärkkelyspitoisuutensa ansiosta Kaarle soveltuu erityisen hyvin rehuohraksi, mutta on laatuominaisuuksiensa ansiosta mielenkiintoinen vaihtoehto myös tärkkelysohran tuotantoon.

Tervetuloa tutustumaan kuninkaalliseen Kaarleen ja pohjoisen omaan Trekkeriin Borealin osastolle (A400) KoneAgriaan. Uudet ohrat ja monet muut paikalla koko messujen ajan, torstaista lauantaihin!

Tietoa Trekkeristä

Tutustu Trekkerin tarinaan:

 

 

Kaikki Kaarlesta

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä