Olet täällä

Kylvöille-sarja 6/15 - Katsaus tärkkelysohralajikkeisiin

Tulevalle kesälle on ohran viljelyyn valittavissa lajike ainakin 136 Kasvilajikelautakunnan hyväksymän ohralajikkeen joukosta. Niistä parikymmentä on listattuina tällä hetkellä tärkkelysohran suosituslajikkeisiin, joten ainakin sillä voi jo edes vähän helpottaa omaa valintaprosessia. Uudet lajikkeet ovat selkeästi satoisampia kuin aikaisemmat, hyviä lajikkeita on tarjolla paljon!

Kasvuolosuhteiden merkitys

Jokainen kasvukausi on erilainen ja lajikkeet reagoivat olosuhteisiin vähän eri tavoin, riippuen tietenkin myös kyseisen pellon kasvukunnosta ja paikallisista olosuhteista. Uusien lajikkeiden koetulokset saavat joko vahvistusta laajemmasta peltoviljelystä tai vaihtoehtoisesti osoittavat vasta käytännön viljelyolosuhteissa todellisen luonteensa.

Mikä on lajikkeiden keskimääräinen laatu?

Viljapassien käyttöönoton myötä lajikkeellisen tiedon kertyminen vastaanottotiedoista on kohentunut Altiallakin huomattavasti.  Kaikesta Altialle vastaanotetusta ohrasta lajike on ilmoitettu yli puolessa. Niiden perusteella on kertynyt tietoa lajikkeiden keskimääräisestä laadusta. Alla on taulukoissa erikseen kaksitahoiset ja monitahoiset ohrat, niiden keskimääräiset laatutekijät sekä tonnimäärä, johon tieto perustuu. Tästä voit tarkistaa, miten omat laatutietosi asettuvat suhteessa kyseisen lajikkeen keskilaatun Altian vastaanottotietojen perusteella.

 

2-tahoiset lajikkeet

 

Monitahoiset lajikkeet

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä