Olet täällä

Ohranäytteissä puutetta fosforista ja mangaanista

Viljan alkukehitys vaatii nopeasti ravinteita.

Viileys on haitannut viljojen ravinteiden ottoa

Kesä-heinäkuussa tulleista ohran Yara Megalab näytteistä näkyy, että yleisimmin puutetta on ollut fosforista ja mangaanista. Viidennes näytteistä on kärsinyt  fosforin puutteesta. Viileä kasvukauden alku on tuonut ongelman esiin lohkoilla, joiden fosforilannoitus on ollut liian matala kasvin fosforin tarpeeseen nähden. Myös havaintoja punertavista orasta on tullut normaalia enemmän, osassa niistä syynä on ollut fosforin puutos. Fosforilannoituksen suunnitteluun kannattaa paneutua, kun lannoitehankinta on ajankohtainen tilalla.

Mangaani on myös ollut paljon esillä neuvonnassa. Puutetta on ollut lähinnä keveillä mailla, jotka ovat arimpia mangaanin puutokselle. 20 % näytteistä on ollut puutetta. Mangaanilannoituksen voi tehdä mangaanipitoisella YaraMila lannoitteella tai YaraVita Mantrac Pro lehtilannoitteella.

Tutustu ohran lannoitusohjelmaan löydät oikean lannoitteen pelloillesi.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä