29.03.16

Erikoismaltaita Lahdesta maailmalle

Mallastuksessa viljalajikkeella on erityinen rooli.

Syksyllä julkistettu Viking Maltin yhteistyö Colorado Malting Companyn kanssa on täydessä vauhdissa ja ensimmäiset amerikkalaistyyliset käsityöläismaltaat toimitetaan Lahdesta keväästä alkaen.

Vuosi sitten käyttöönotettu uusi säkityslinja käy täysillä ja 25 kilon säkkiä uusin printein toimitetaan kaikille mantereille. Mm. luomumaltaan kysyntä maailmalla on kasvussa ja nyt on erityisen tärkeää varmistaa korkealuokkaisen kotimaisen lajikepuhtaan luomumallasohran tarjonta, jotta kysyntään voidaan vastata nyt ja tulevaisuudessa.

Viking Malt osti vuoden alussa Carlsbergin mallasliiketoiminnan ja jatkossa Viking Maltin mallastamot sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Liettuassa ja Puolassa. Kauppa on vielä kilpailuviranomaisen käsittelyssä. Odotamme myönteistä päätöstä, jonka myötä Viking Malt kasvaa maailman suurimmaksi erikoismaltaiden tuottajaksi.

Mallastuksessa viljalajikkeella on erityinen rooli. Mallastuksessa käytettävien lajikkeiden on pystyttävä tuottamaan tasalaatuista, asiakkaiden asettamien laatuspesifikaatioiden mukaista mallasta. Erikoismaltaissa lajikkeen rooli vain korostuu. Erikoismaltaissa voimme kotimaisella raaka-aineella saavuttaa lisäarvoa, jota ei voida tuottaa muualla kuin täällä lyhyen, mutta kiivaan, yöttömän yön kasvukaudella. Seuraa sopimuslajikkeiston uudistumista mallastamon viljan hankinnan nettisivuilta.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja