08.12.16

Pienryhmätoiminnasta potkua mallasohran viljelyyn

Pienryhmiin ehtii vielä hyvin mukaan. Ryhmätoiminta käynnistyy toden teolla ensi vuoden puolella.

Mallasohran viljelijöiden pienryhmätoiminta alkoi joulukuun 1. päivänä Orimattilan Kehräämöllä. Pienryhmätoimintaa vetää ProAgria ja Viking Malt sopimusviljelijöineen on aktiivisesti mukana.

Päivän alkajaiseksi kuultiin mallastamon kuulumiset, katsaus mallasohramarkkinoihin ja mallasohran laatuvaatimuksiin Viking Maltin viljanhankintapäällikön Sanna Kivelän toimesta. Koolla ollut yli 50 päinen porukka keskusteli vilkkaasti. Perusteet yhdessä rakentamiselle ja eteenpäin katsovalle yhteistyölle koko ketjussa ovat kunnossa.

Pienryhmistä vinkkejä viljelytekniikoihin

Sari Peltonen ProAgrialta piti ajankohtaisen luennon tänä vuonna myös ohraa kiusanneista hometoksiineista.
Sari Peltonen ProAgrialta piti ajankohtaisen luennon tänä vuonna myös ohraa kiusanneista hometoksiineista. ProAgrian Elina Valkeinen antoi vinkkejä mallasohran viljelytekniikkoihin, joihin palataan yksityiskohtaisemmin teemoittain vielä pienryhmien tapaamisissa ja pellonpiennartilaisuuksissa ensi vuoden aikana. Reino Aikasalo Borealilta esitteli mallasohralajikeuutuuksia, mm. alkuvuodesta lajikelistatut Pekka-entsyymiohralajikkeet. Entsyymiohrilta odotetaan korkeaa valkuaista ja viljelytoimenpiteet poikkeavat merkittävästi panimomallasohran viljelystä. Myöhemmin
iltapäivällä muodostettuihin pienryhmiin
syntyi myös oma entsyymiohran viljelijöiden ryhmä.

Ryhmiin ehtii vielä hyvin mukaan

Oma pienryhmänsä perustettiin myös luomumallasohran viljelijöille sekä alueelliset ryhmät Kaakkois-Suomeen, Kanta-Hämeeseen ja Päijät-Hämeeseen. Koko mallasohran viljelyalue Varsinais-Suomea myöten

Mallasohran viljelijöiden pienryhmätoiminta alkoi joulukuun 1. päivänä Orimattilan Kehräämöllä.
oli kokoontumisessa edustettuna, mikä oli erityisen hienoa! Kaiken kaikkiaan ryhmiä muodostui 6. Kaikkiin pienryhmiin ehtii vielä hyvin mukaan, sillä ryhmätoiminta käynnistyy toden teolla vasta ensi vuoden puolella. Ilmoittautua voi ProAgrialle tai Viking Maltille.

Mallasohran viljelijöiden pienryhmätoiminta huipentuu ensi
vuoden lopulla ryhmien yhteiseen pikkujoulumatkaan
ketjun lopputuotteisiin tutustumisen merkeissä.

vikingmalt.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja