08.07.16

Poikkeuslupa Decis Mega – valmisteelle kaalikoin torjuntaan öljykasveilla

Turvallisuus – ja kemikaalivirasto (TUKES) on myöntänyt 120 vrk:n poikkeusluvan Decis Mega EW 50 – valmisteelle kaalikoin torjuntaan rapsilla ja rypsillä kukinnan jälkeen.

Turvallisuus – ja kemikaalivirasto (TUKES) on myöntänyt 120 vrk:n poikkeusluvan Decis Mega EW 50 – valmisteelle kaalikoin torjuntaan rapsilla ja rypsillä kukinnan jälkeen. Poikkeuslupa on voimassa alkaen 6.7.2016.

Tuholaistorjuntavalmisteiden hyväksytyt käyttöohjeet eivät muutoin sisällä näin myöhäistä torjunta-ajankohtaa, mutta nyt myönnetty poikkeuslupa mahdollistaa torjunnan suorittamisen ja mahdollisten satotappioiden rajoittamisen.

Kaalikoin toukat torjutaan heti kukinnan jälkeen, kun vaaraa pölyttäville hyönteisille ei enää ole. Decis Megan käyttömäärä on kaalikoin torjunnassa on 0,1-0,15 l/ha. Käyttöohje löytyy myös Tukesin sivuilta.

Kasvustojen tarkastus on syytä suorittaa huolella, sillä kaalikoita on tavattu koko kesän ajan laajoilla alueilla erittäin runsaasti. Kaalikoin toukat ovat jo monin paikoin aiheuttaneet tuhoa öljykasvikasvustoissa vioittamalla kukintoja. Torjunnalla kukinnan jälkeen estetään vahinkoja, joita aiheutuu toukkien järsiessä liduissa kehittyviä siemeniä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja