Olet täällä

Rapsin tuholaiset puhuttivat pellonpientareella Loviisassa

Uutuuslajikkeet, öljykasvien markkinatilanne ja kasvinsuojelun ajankohtaiset asiat kiinnostivat viljelijöitä Avenan ja Borealin viime viikolla järjestämässä pellonpiennartilaisuudessa Loviisassa. Reilu 40 viljelijää kokoontui Loviisaan Kenneth Ahlqvistin pellonpientareelle tutustumaan ensi keväänä kauppaan tuleviin kevätrapsiuutuuksiin, Borealin Cleopatraan ja Dragoon.

Ahlqvistin mukaan Drago lähti muihin tilalla viljelyssä oleviin rapseihin, op-lajikkeisiin Cleopatraan ja Campinoon verrattuna, keväällä nopeasti kasvuun. Nopea alkukehitys onkin hybridilajikkeen etu. Kasvukauden edetessä lajikkeiden kasvuerot ovat monilla viljelyksillä kuitenkin tasoittuneet.

Ahlqvistin pellolla murheena ovat olleet erityisesti kaalikoit, jotka ovat tehneet jo runsaasti tuhoa torjunnasta huolimatta. Kaalikoin toukat olivat syöneet myös pääverson nuppuja, mikä näkyy nyt jo sato-odotuksissa.

Poikkeuksellisen tuholaistilanteen vuoksi Turvallisuus – ja kemikaalivirasto (TUKES) on myöntänyt 120 vrk:n poikkeusluvan Decis Mega EW 50 – valmisteelle kaalikoin torjuntaan rapsilla ja rypsillä kukinnan jälkeen.  Poikkeuslupa on voimassa alkaen 6.7.2016. Lue lisää

Lue myös juttu Loviisan pellonpiennartilaisuuden ennakkotunnelmista, jossa tilan isän Kenneth Ahlqvist kertoo tarkemmin muun muassa kasvukauden runsaista sademääristä.

 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä